Våra resmål » Frankrike » Picardie » Chantilly
Chantilly

Chantilly i Frankrike

Med kungliga slott och vackra franska trädgårdar är Chantilly en perfekt semesterort för dig.

Sök och boka resa

search

Chantilly i Frankrike

Chantilly ligger vackert omgiven av ett lummigt, grönt skogsområde, vid namn Forêt de Chantilly, i området Oise i regionen Picardie i norra Frankrike. Från Chantilly till Paris är det ca 40 km och tar ca en timme med bil. Det finns även möjlighet att ta tåget från Chantilly-Gouvieux till den stora metropolen, vilket endast tar 25 min. På det sättet är det enkelt och smidigt att göra dagsutflykter till Paris, gå upp i eiffeltornet eller besöka Louvre Museum. Här kan du känna in den höga stadspulsen i kontrast till det lugna, natursköna Chantilly.

Chantilly är känd för sina tävlingar i hästkapplöpning. Intill Living Museum of the Horse finns den stora hästkapplöpningsbanan Chantilly Racecourse. Här arrangeras bl.a. de prestigefyllda tävlingarna Prix du Jockey Club och Prix de Diane.

Öster om Chantilly hittar du Château de Chantilly, byggt år 1560. Château de Chantilly är ett storslaget slott som från 1600- till 1800-talet var hem för bl.a. prinsar av Condé och kusiner till den franska kungen. Från början bestod slottet av två byggnader: Grand Château och Petit Château, men under franska revolutionen fröstördes Grand Château. Därefter har denna del av slottet byggts upp igen samt renoverats. Idag är slottet ett populärt museum, Musée Condé, med samlingar av historiska målningar och i Petit Château finns ett bibliotek med antika böcker från 1400- och 1500-talet. Slottet omges av ett behagligt parkområde och trädgård i fransk stil (parterr) med gångar, paviljonger och fontäner. Här finns inte endast en fransk trädgård utan också en engelsk och en anglo-kinesisk trädgård.

Vill du uppleva naturen, se vackra slott, är intresserad av hästar eller trädgårdsarkitektur samt vill ha närhet till Paris stora utbud - då är Chantilly ett perfekt resmål för dig att åka till på din semster.