Sök och boka resa

search
Évian-les-Bains
» Våra resmål » Frankrike » Rhône-Alpes » Évian-les-Bains

Évian-les-Bains i Frankrike

En perfekt utgångspunkt för skidåkning om vintern och vandring om sommaren. Spa och golf präglar även denna kur- och semesterort - Évian-les-Bains.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Évian-les-Bains i Frankrike

Évian-les-Bains, eller även kallat Évian, är en stad i Haute-Savoies norra del, i sydöstra Frankrike. Staden ligger naturskönt intill den härliga sjön Lac Léman / Genèvesjön. På andra sidan sjön ligger den schweiziska staden Lausanne och ca. 4, 5 mil sydväst om Évian ligger storstaden Genève.

Med dess närhet till flera stora skidorter, skid- och snowboardparker och kringliggande snötäckta backar i Schweiz och Frankrike är Évian en drömdestination under vintern. Under sommaren blir istället backarna täckta av grönskande vildblommor och därmed en populär terräng för vandring, cykling och flera andra utomhusaktiviteter.

Planera din kungliga spa weekend

Évian är mest känd att vara en kur- och semesterort och har i över 200 år besökts av flera kända personer, grevar och grevinnor samt kungligheter. Bl.a. Edward VII, George V och Farouk har kurerat sig vid ortens flera hälso- och spa-anläggningar.

Lyxhotellet Royal med dess rogivande miljö och vacker utsikt över Genèvesjön, erbjuder inte endast vackert inredda hotellrum för övernattning. Här kan du även njuta av hotellets unika spa-behandlingar på the Spa Evian Source. Hilton Evian-Les-Bains är ett annat hotell där gästerna erbjuds spa-behandlingar med bl.a. Hamam, Ayurvedic behandlingar, jacuzzis och uppvärmda pooler. Både Hotell Royal och Hilton Evian-Les-Bains går enkelt att boka via Sembos hemsida. Med endast ett fåtal klick kan du planera din semester i vackra Évian.

En av Europas vackraste golfbana

Endast 2 km från centrala Évian ligger en av Europas vackraste golfbanor: Evian Resort Golf Club. Här anordnas bl.a. den professionella golftävlingen The Evian Championship för kvinnor varje sommar. Med sina 18 hål, ca 5 500 meter och med en magnifik utsikt över sjön och bergen, är detta en äkta golfupplevelse.

Sevärdheter, nöjen och kultur

Évians casino, byggd 1910, är en mäktig byggnad och har öppet året runt. Arkitekten J. A. Hébrard har ritat denna byggnad som är av Neo-bysantinsk arkitektonisk stil. Palais Lumière är en annan tursitattraktion i området. Byggd i början av 1900-talet, är detta en ombyggd spa-anläggning som idag (sedan 2007) är Evian Cultural and Congress Centre. I byggnaden inryms ett bibliotek och konsthall. Här anornas intressanta temautställningar varje år: målningar, skulpturer, fotografier, etc. och har med åren blivit en central punkt för kultur och konst.