Sök och boka resa

search
Lefkada - Lefkas
» Våra resmål » Grekland » Grekiska öar » Lefkada - Lefkas

Lefkada - Lefkas i Grekland

Lefkas - en ö gjord för semester!

Lefkada - Lefkas i Grekland

Precis som Korfu är Lefkada eller Lefkas en underbar semesterö som gjord för en resa till sol, fantastiska stränder, underbara bergsbyar och solnedgångar som kan upplevas från den lokala tavernan. På Lefkas kan man fortfarande njuta av äkta grekisk kultur, trots att det varit en turistdestination i snart 20 år.

Det är enkelt att resa till Lefkas. Lefkas tillhör Joniska öarna och ligger på Greklands västkust. Ön har fast broförbindelse till fastlandet. Flyger du hit landar du på andra sidan bron och tar dig snabbt och smidigt ut till ön.

Lefkas är otroligt vackert. Några av Greklands vackraste stränder hittar du här. Att resa runt på ön är nästan ett måste. Det finns så mycket att se och så otroligt många mysiga byar och stränder.

Vill man tillbringa sin semster där det händer saker skall man bo i Nidri eller Perigiali som ligger cirka 17 kilometer från Lefkas stad. Detta är öns största och mest utvecklade turistorter. Här finns många lägenheter och hotell att välja på. Många med läge direkt vid havet. Vi har ett stort utbud av boende och du hittar säkert ditt favorithotell eller lägenhet i vårt urval. Här finns också affärer, barer och massor av härliga restauranger att välja på. Det finns flera små mysiga stränder med rundslipade småsten och sand, både i själva Nidri och i Perigiali strax utanför.

De finaste stränder hittar man på Lefkas/Lefkadas västkust. Vykortslika med azurblått vatten och svåra att slita sig ifrån. Här finns flera mysiga byar med boende för din semester. Agios Nikitas och Porto Katsiki är två härliga byar som erbjuder fantastiska stränder, underbart vatten och bra boende. Här finns också ett bra urval av restauranger.

Ett besök på sydkusten är också ett måste. Här stuppar klipporna som gett Lefkada sitt namn, rakt ner i det azurblå vattnet. Lefkas Stad är också väl värt ett besök. Här pågår det grekiska vardagslivet på gator, torg och tavernor. Smala gränder och ett härligt avslappnat lugn råder. Lefkas är en ö som man bör ta sig runt för att uppleva. Antingen genom att hyra bil eller kanske scooter.

En semester på Lefkas/Lefkada kommer inte göra dig besviken!