Sök och boka resa

search
Mykonos
» Våra resmål » Grekland » Grekiska öar » Mykonos

Mykonos i Grekland

Vill du ha sol och bad vid vackra stränder? Då är Greklands underbara ö Mykonos ett perfekt resmål för dig!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Mykonos i Grekland

I Egeiska havet ligger den lilla ögruppen Kykladerna, däribland finns den vackra ön Mykonos. Ön är ett populärt resmål för badturister för dess många vackra sandstränder och möjlighet till en aktiv semester. Ett enkelt val för dig som tycker om att utforska nya platser och bada i havet. Och tro inte att det är svårt att åka hit. På ön finns nämligen Mykonos flygplats, bara 4 km från Mykonos centrum.

Väl på plats i Mykonos, går det lokala bussar på ön som trafikerar mellan stadens centrum, dess härliga stränder och öns landsbygd. Från den lilla busstationen Fabrika avgår det bussar mot Ornos Beach, Aino Yannis, Platis, Gialos och Paradise Beach medan det från busstationen Old Port går bussar mot Panormos, Elia och Kalafatis. Ett smart sätt för dig utan bil att upptäcka ön på. För visst låter det lockande att ta en dagstur till den populära stranden Paradise Beach?

Fler aktiviteter

Från stadens två hamnar går kryssningsfartyg och färjor till de andra trevliga grekiska öarna, bl.a. till den närliggande ön Delos. Det går även bra att hyra segelbåtar härifrån. Ett absolut måste om du vill upptäcka Mykonos närområde.

Om du är intresserad av grekisk, och i synnerhet, Mykonos antik historia, rekommenderas ett besök till Archaeological Museum of Mykonos. På detta museum kan du få en guidad tur och ta del av spännande utställningar - med förhoppning att få en bild om hur man levde under denna tid. Hur såg levnadsförhållandena ut, vilka föremål och vilka metoder användes på ön? Här finner du statyer, vaser, mindre lerfigurer, smycken och begravningsurnor från den hellenistiska perioden, 776 f.Kr. - 323 f.Kr. hittade vid arkeologiska utgrävningar på Mykonos och grannöarna Delos och Rheneia.

Flygplatsen i Mykonos

På Mykonos finns egen internationell flygplats som ligger i Chora, ungefär 4 km sydost om Mykonos centrum. Mykonos ligger på den västra kusten av ön och flygplatsen är belägen i mitten av regionen, endast några minuters bilkörning därifrån.

Mykonos flygplats trafikeras av internationella flygbolag och chartrar under sommarsäsongen och inrikes flygbolag, främst Egeiska och OS, under vintern.