Sök och boka resa

search
Santorini
» Våra resmål » Grekland » Grekiska öar » Santorini

Santorini i Grekland

Vykortsvackra Santorini

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Santorini i Grekland

Greklands övärld har många spektakulära lockelser. Underbara stränder, fantastiska fornminnen ljuvliga små hotell och lägenheter. Trots det förblir en av öarna i en klass för sig. Få ställen i världen är lika oförgömliga som ljuva Santorini. En resa hit är som att ta semester mitt i ett vykort.

Santorinis dramatiska form är resultatet av ett gigantiskt vulkanutbrott för flera tusen år sedan. Då bildades calderan – en djup lagun omgiven av bergväggar som stupar rakt ner i vattnet.

Allra vackrast är vyerna från öns huvudort, turistmagneten Fira/Thira. Gamla staden här är magnifik där den slingrar sig utmed den djärvt sluttande östra kraterväggen som utgör huvudöns berömda klippkust en resa hit är ett minne för livet. Ett virrvarr av stensatta gränder utmed kraterväggen kantas av hotell, krogar, butiker, barer och boningshus, de allra flesta kritvita och med blå dörrar enligt klassisk, grekisk modell. Vi har boende både längs den klippiga kusten men också vid de härliga stränderna på motsatt sida.

Semester på stranden

I Kamari och på hela Santorinis östkust finns kilometerlånga svarta lavastränder med klappersten. På den södra delen av Santorini finns många små fina stränder med sandbotten. Överallt finns ett kristalklart vatten som inbjuder till härliga dopp i ett ljummet vatten. Väljer du att resa till Kamari har du även här ett stort utbud av tavernor, barer och ett trevligt nattliv. Vi har både hotell och lägenheter att erbjuda dig som söker semesterboende i Kamari.

Resa i kultur

Den som tröttnat på stränder och solnedgångar behöver inte gå sysslolös på Santorini. För den historiskt intresserade finns det en hel del att se. Bland annat Antika Akrotiri - ett grekiskt Pompeji. Staden låg gömd under aska i 3 500 år innan den upptäcktes och började grävas fram på 1960-talet. Här har man funnit en hel stad med bevarade hus och ägodelar.

Det är lätt att ta sig runt ön. Vackrast kanske från en Vespa men det går även bra att resa genom att hyra bil eller varför inte ta lokalbussen runt Santorini.