Sök och boka resa

search
Zakynthos
» Våra resmål » Grekland » Grekiska öar » Zakynthos

Zakynthos i Grekland

Zakynthos - en gudomligt vacker ö!

Zakynthos i Grekland

Zakynthos är den sydligaste av de Joniska öarna. En semester till Zakyntos eller Zante som ön också kallas är inte en vanlig semsterresa. Här finns något för alla. Fantastisk natur, härliga sandstränder och för de som önskar, ett hektiskt nöjesliv.

Zakynthos är en symfoni av allt som Grekland har att erbjuda dig under en semster. Naturens skiftningar på ön är storslagna. På västkusten stupar de vita klipporna rakt ned i de klarblå vattnet. Gömt i vikar har det bildats underbara små sandtränder som du bara kan resa till från havet med båt.

Långre söderut och längs hela östkusten hittar man härliga långgrunda sandstränder och mer livliga turistorter. Argassi och Laganas är utpräglade turistorter med internationell atmosfär och ett intensivt nöjesliv under högsäsong. Framför allt Laganas är en riktig nöjesmetropol med massor av diskotek och barer. Vi har boende för din semster över hela ön. Flera av våra lägenheter och hotell ligger direkt vid havet med underbar utsikt.

Zakynkthos är också tillhåll för havssköldpaddor. Den utrotningshotade havssköldpaddan Caretta caretta är Zakynthos största turistattraktion. Havssköldpaddorna skyddas genom att man stängt av vissa stränder bland annat Gerakas Beach. Havsköldpaddan kan väga över 100 kilo och bli mer än 200 år gammal.