Sök och boka resa

search
Georgioupolis
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Georgioupolis

Georgioupolis i Grekland

Den milslånga stranden vid den gamla fiskebyn Georgioupolis bjuder in till sol och bad. Här får du garanterat en avslappnad semester.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Georgioupolis i Grekland

Mellan Chania och Rethymnon på Kretas nordkust ligger öns pärla, Georgioupolis (Georgioupoli). Här råder en avslappnad och familjär atmosfär och platsen är omgiven av härlig natur. På ena sidan om Georgioupolis ligger ett sceneri av vackra berg och slingrande bäckar och floder. På andra sidan ligger det kristallklara turkosa havet och de vidsträckta stränderna. I området finns ett rikt växt- och djurliv som är tydligt märkbar. Bland de lummiga träden kvittrar fåglarna friskt och under havsytan gömmer sig färgrika koraller och fiskar - i väntar på att bli upptäckta. Här är dykning och snorkling en populär aktivitet och utrustningen går lätt att hyra på plats.

Georgioupolis är en gammal fiskeby och i dess centrum finns flera typiska kretanska byggnader. Längst ut på den klippiga udden ligger sevärdheten St. Nicholas Church (church of Agios Nikolaos) och runt om i byn finns exklusiva hotell, butiker, restauranger och caféer. Från St. Nicholas Church, förbi Georgioupolis och vidare österut till grannbyn Paralia Kourna ligger den milslånga stranden. Den är imponerande 10 mil lång och här hittar du garanterat din privata plats i solen. Du vara aktiv med olika vattensporter och vattenaktiviteter; åka båt, vattenskoter, vattenskidor och som nämnts tidgare, snorkla och dyka. Stranden är ren med finkornig sand och utrustad med solstolar och parasoller. Ett paradis där du kan koppla av, sola och bada.

Om du vill utforska Kreta och ta en dagutflykt i Georgioupolis närområde ligger den naturliga och vackra sjön Kournas bara ett par kilometer härifrån. Väl framme kan du ta härliga promenader, njuta av naturen och ta ett dopp i sjön. Trampbåt och kanot går även att hyra vid sjön.