Sök och boka resa

search
Maleme
» Våra resmål » Grekland » Kreta » Maleme

Maleme i Grekland

Res till Maleme på Kreta och upplev den familjära stämningen och de vackra miljöerna. Vid den härliga stranden kan du bada i det kristallklara havet och njuta av din solsemester.

Maleme i Grekland

På Kretas norra kustlinje och mitt mellan de populära turistorterna Platanias och Chania ligger den lilla byn Maleme. Byn är karakteristik för den lugna och familjära stämning som finns här. Om man jämför Maleme med dess grannbyar under högsäsong är Maleme inte lika fullt påverkad av turismen. Istället lever byns traditionella anda kvar och de fåtal besökare som reser hit blir trevligt välkomnade av lokalbefolkningen. Här upplever du en lugn och bekväm semester i solen. Längs kusten breder den vackra klapperstensstranden ut sig och gör vattnet kristallklart. Undervattensmiljön är vacker, fullt med färgstarka fiskar – perfekt för snorkling och dykning. Här kan du veckla ut solstolen, slå upp parasollet, höra havets lugna vågor och njuta av solens varma strålar. Och föredrar du att sola och bada vid en mer finkornig sandstrand, ligger stränderna Elafonissi och Falassarna strax i närheten.

Du har allt du behöver i Maleme; tavernor, caféer, restauranger och butiker. Om du vill uppleva ett större utbud ligger de större orterna nära. Platanias ligger ca 6 km väster om, medan Chania (öns största stad) ligger ca 18 km öster om Maleme. Här finns trevliga centrum fullt med butiker – allt från stora butikskedjor till mindre, unika butiker. Här är ett stort nattliv med klubbar, barer och pubar. Hit är det enkelt att åka med linjebussen som har regelbundna avgångar varje dag eller om du önskar hyra bil i Maleme, går det också bra att köra hit.

Är du intresserad av historia? Då har du kommit till rätt plats. Under andra världskriget utkämpades flera strider på Kreta. Flera minnesmärken och monument har rests i Maleme, som minne för denna krigshärjade tid. Deutscher Soldatenfriedhof Maleme är en kyrkogård för de tyska soldater som stupade på ön. Kyrkogården är belägen i utkanten av centrum. En annan sevärdhet är kyrkan Ekklisia Agios Antonios är centralt belägen.

Naturen på Kreta är unik och ett besök till naturområdet White Mountains Protected Forest rekommenderas varmt. Här finns flera vandringsleder att välja mellan och på din promenad passerar du en skogslandskap med klippavsatser du kan stanna till vid och njuta av den vackra utsikten. Ett annat utflyktsmål är att åka båt vid Chanias kustlinje, ut mot ön Agii Theodori Island för att upptäcka öns natur och det stora blå.