Våra resmål » Grekland » Storstad » Thessaloniki

Sök och boka resa

search

Thessaloniki

Thessaloniki kallas ibland för lilla Istanbul. Här mötes verkligen öst och väst. Med sitt historiskt viktiga läge längs en handelsled var Thessaloniki en viktig stad i romerska riket. Oavsett om du kommer till Thessaloniki för din semester eller om du är på genomresa bör du ta dig tid för att uppleva ett äkta Grekland.

Thessaloniki är Greklands näst största stad med 364 invånare i city och över 800 000 invånare om man inkluderar förorter. Thessaloniki är en storstad. Här hittar man citypuls, shopping och staden är ett mecka för de nöjeslystna. Här möts gammalt och nytt, gammal och ung dessutom möter öst väst.

Thessaloniki har fina förbindelser till bland annat Chios och Samos om du vill utforska grekiska öarna. I Thessaloniki ligger också den flygplats du skall resa till om du skall vidare till t.ex Halkidiki. Vi erbjuder hotell och lägenheter i och runt Thessaloniki oavsett om du stannar hela din semster eller bara vill göra ett kort stopp.

Så tar du dig hit

Med flyg: Till Thessaloniki kan du flyga med flera olika flygbolag. Dessutom flyger en del lågprisbolag direkt från Sverige.

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta