Våra resmål » Irland » Irländska städer » Dublin
Dublin

Dublin

Flyg till en av Europas skönaste städer och bo på ett av våra bekväma hotell.

Sök och boka resa

search

Dublin

Dublin är en mycket uppskattad och trendig stad. Perfekt för dig som älskar god öl, shopping, lyssna på musik och bara njuta av livet. Pubkulturen står högt på Irland och i Dublin finns det hundratals trevliga pubar att välja mellan. Det är här mycket av den irländska folkmusiken och rockmusiken har sina scener.

Dublins innerstad känns liten och intim och det bästa sättet att ta sig fram är till fots. Då kan du med lätthet smita in i stadens otaliga butiker, caféer, museer och upptäcka många av stadens sevärdheter. Ett uppskattat kvarter är Temple Bar. Här råder en behagligt avslappad stämning och du möts av glada, vänliga ansikten och munter musik. Men det spelar ingen roll var du befinner dig. Även i stadens andra kvarter finns det gott om trevliga barer och restauranger. Europeiskt eller asiatiskt, det är bara till att välja, men mest prisvärt är det att äta ett sk ”pubmål”.

Trevliga sevärdheter och vackra vyer

Ett annat bra sätt att upptäcka staden på, är med turistbussen hop on - hop off. Den stannar bl a vid en av Dublins mest välbesökta ställe, Guinness Bryggeriet. Här kan du ta del av dess historia och tillverkning. Givetvis avslutar du det hela med en god Guinness uppe på sista våningen, där du har en fantastisk utsikt över staden.

Bra shopping i olika prisklasser har du från Henry Street till O´ Connell Street och vidare till Grafton Street. Vill du göra något helt annat så bjuder Irland på ett sagolikt landskap och utflyktsmöjligheterna är många. Du kan ta Dart tåget ut till kuststaden Greystone´s eller hoppa på en endagsutflykt runt grevskapet Wicklow.

Rock, Pop och litteratur i skön blandning

Är du litteraturintresserad är Dublin den rätta staden för dig. James Joyce, Bram Stoke och Oscar Wilde är några av världens mest kända författare som kommer från Dublin. Reser du med barn passar det ypperligt att besöka djurparken Phoenix Park som är en av Europas äldsta. Då Dublinborna är ett musikälskande folk kan du under hela året gå på konserter. Du kan boka dina biljetter på www.ticketmaster.ie

Så tar du dig hit

Med flyg: Det går bussar till Dublin från flygplatsen. Vi rekommenderar de blå bussarna, Aircoach, som går in till bl a Trinity Collage. Pris € 7/pers/enkel. Du kan ta dig runt Dublin till fots, med hop on hop off bussar, lokala bussar, Dart tåg eller Luas-spårvagn (det finns en grön och en röd linje).

Värt att veta

Läs mer

Dölj

Visa karta