Sök och boka resa

search
Reykjavik
» Våra resmål » Island » Storstad » Reykjavik

Reykjavik i Island

Ta flyget till Nordens hetaste stad, Reykjavik.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Reykjavik i Island

Vi ordnar både ditt flyg och ditt hotell. Reykjavik har i många år lockat besökare från hela världen, men det är just nu som staden fått sitt stora uppsving. Stadskärnan är liten och genuin med färgglada husfasader och charmiga torg. Här finns gott om affärer, barer och restauranger. Under helgen sätter nattlivet fart och de flesta ställena håller öppet en bra bit in på morgonen.

Här kan du uppleva något annorlunda

Kombinera din vistelse i Reykjavik med häftiga utflykter. Det Isländska landskapet är fantastisk vackert och erbjuder många spännande och annorlunda upplevelser. Du kan bada i varma källor, beskåda vattenfall och glaciärer, rida på islandshästar och mycket, mycket mera.

Island är ett välorganiserat land när det gäller utflykter. Dagligen går det flera olika välplanerade utflykter med buss. Har du hyrt en bil kan du dock med lätthet ta dig runt på egen hand och utforska denna exotiska ö.

Shop til you drop

Reykjaviks shoppinggata, Laugavegur, går genom centrum. Här har du ett bra utbud av olika affärer, gallerior mm. De senare åren har Skólavödurstígur (gatan som går från Laugavegur till Hallgrímskirkji kyrkan) blivit en av stadens mest chica shoppinggator. I det stora köpcentret Kringlan finns det många klädes- och skoaffärer i olika prisklasser. Är du intresserad i loppmarknader så bege dig till Laugardalur 24 (öppet lördagar mellan 10.00-17.00 och söndagar 11.00-17.00). Tänk på när du handlar att fråga om tax-free. Då kan du få lite tillbaks på köpesumman på flygplatsen, gäller dock inte mat och dryck.

Mat och dryck

Nöjeslivet är på topp i Reykjavik trots att det är dyrt att äta och dricka ute. Maten är utsökt och ölen, gjord på eget källvatten, smakar fantastiskt gott. Det gäller bara att du snabbkollar priserna innan du beställer bord annars kan du få en överraskande dyr nota. Det finns gott om restauranger i Reykjavik. Prisvärt är Café Solon på Bankastraeti 7a. Här är alltid gott om glada besökare och på kvällen kan du gå en trappa upp där det finns bar och diskotek. Gillar du napolitanskt ska du bege dig till Rosso Pomodoro på Laugavegi 40a, en av stadens bästa italienska restauranger. Har du spenderbyxorna på dig och vill känna dig riktigt lyxig så är Vox, Nordica Hotel Suthurlandsbraut 2 och Perlan, Oskjuhlith de två bästa restaurangerna i staden.

De flesta som åker till Reykjavik vill uppleva både stadens häftiga nattliv och de sköna varma källorna. I Reykjavik finns det gott om pubar, barer och caféer. Det är både populärt och lätt att göra en traditionell runtur (barrunda), då de flesta barer ligger i centrum. På detta sätt hittar du kanske just din favorit. Ett annat mycket trevligt och avkopplande nöje är att åka ut till den blå lagunen kvällstid. Det går bussar dit dagligen. Här kan du även äta middag på den tillhörande restaurangen.

Sembo gillar

Blå Lagunen. Här kan du koppla av i varma källor, ca 40 grader.

Rex Bar. Hit brukar kändisar gå, inkl Björk när hon befinner sig i Reykjavik. Austurstraeti 9

Kringlan. Ett stort shoppingcenter med allt du kan tänka dig.

Park och Zoo. Reser du med barn är detta ett uppskattat utflyktsmål. Fjölskyldu-og húsdýragardurinn, Hafrafelli v/Engjaveg