Sök och boka resa

search
Bibione
» Våra resmål » Italien » Adriakusten » Bibione

Bibione i Italien

Bibione - Klassisk semester med mängder av sol och bad

Bibione i Italien

Bibione har länge varit ett av våra mest bokade resmål. Vi har många gäster som år efter år väljer att åka hit och bo på något av våra hotell, hyra hus eller semesterlägenhet av oss. Det beror mycket på att Bibione passar dig som vill ha en skön sol och badsemester. Sandstranden är lång, bred och gyllengul och då det inte blir djupt direkt kan även de minsta leka vid strandkanten. Dessutom råder det en lugn och trygg atmosfär i Bibione.

Sembovärdar Liksom många av våra kunder, har vi även våra erfarna och väldigt uppskattade guider/Sembovärdar, som kommer tillbaka år efter år! Under den period som vi har flest gäster nere, 15/6-2/8/19, finns våra Sembovärdar till hands i Bibione, för att hjälpa er till en så härlig och smidig semester som möjligt. Missa inte deras välkomstmöte med såväl allmän som skräddarsydd info. Som ett självständigt bolag anordnar de utflykter och andra aktiviteter, anpassade med språk och innehåll för att garantera upplevelser.

Skön och avkopplande semester i Bibione

I Bibione brukar man tillbringa de flesta dagar på den långa, härliga sandstranden eller i en svalkande pool. Kvällstid stängs gatorna av från trafik och centrum livas upp av besökare som strosar runt bland butiker, uteserveringar och glassbarer som håller öppet sent in på kvällen under sommarhalvåret. Så du kan äta middag i lugn och ro och sedan ta en glass eller något gott att dricka efter maten. Och det bästa av allt är att du med oss hittar många prisvärda boenden i Bibione.

Mer nöjen och aktiviteter

I Bibione finns det ett Thermalbad som är öppet året runt . Här finns även möjlighet till ridning, tennis, ett lokalt tivoli med trevliga åkattraktioner och en gång i veckan hålls en stor efterlängtad marknad där du hittar allt från skor, kläder till delikatesser.

Är du på bilsemester bör du även passa på att se dig omkring. Sevärdheterna runt om och i närheten av Bibione är många och lätta att utforska. Bibiones närmsta grannort heter Lignano och är en av de äldsta semesterorterna uppe vid norra Adriakusten. Det tar endast ca 10 min att med bil ta sig dit. I Lignano har du, förutom många bra uteserveringar, restauranger, butiker även ett stort urval av aktiviteter som vattenland, Zoo, Juniorland, golf mm. Så ta dig gärna tid att utforska denna trevliga semesterort. Varför inte spendera en heldag slappandes på Lignanos sköna strand.

Välj det område som passar dig bäst

Våra hotell och semesterlägenheter ligger i tre av Bibiones omtyckta områden som sammanbinds av en härlig strand och strandpromenad. Spiaggia är mest livfull och gatorna kantas av affärer och restauranger. Lido del Sole, ca en km därifrån, har ett lugnare läge och här finns ett fåtal restauranger och barer. I faktarutan vid respektive residens anges avståndet till det centrum som ligger närmast i respektive område.

Bra att veta inför din resa

I Bibione har du allt du behöver som tvättmöjligheter, bankomater, cykelutyrning och WiFi spots, mot avgift.

Under sommaren går det transferbussar till och från Venedig dock med begränsade tider. Det går även lokalbuss med byte i Portogruaro. Vi rekommenderar dock hyrbil då detta oftast är mer lönsamt samt att du har bilen tillhands om du vill göra utflykter till närliggande Lignano eller Gardasjön med Gardaland mm.

Bibione har en lång skön sandstrand med både allmän som betaldel dvs där du kan hyra solstolar och parasoll. Oftast blir det billigare att boka strandservice via ditt boende. Strandservicen kostar 17/5 till 6/6 och 30/8 till 21/9 ca € 41,00 och från 7/6 till 29/8 ca € 55,00 per vecka för 2 solstolar och 1 parasoll.

En lokal turistskatt tas ut på plats €0,50-1/pers/natt för boende på hotell. Barn under 2 år betalar inget. Boende i semesterlägenhet €0,50/pers/dag i max 30 dgr . Avgiften betalas vid ankomst eller avresa.