Sök och boka resa

search
Rimini - Riccione - Cattolica
» Våra resmål » Italien » Adriakusten » Rimini - Riccione - Cattolica

Rimini - Riccione - Cattolica i Italien

En semester för sol- och baddyrkare

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Rimini - Riccione - Cattolica i Italien

Denna del av Italien är känd för sin mycket långa fantastiska sandstrand och fina badmöjligheter. Men området har mycket mer än så att bjuda på.

Ett stort utbud i Rimini

Åker du på semester till Rimini då vet du hur du vill tillbringa din semester. Här finns något för precis alla åldrar. Förutom sina fantastiska badmöjligheter med olika sporter både på land som i vattnet finns här bl a teater, diskotek, biografer, delfinarium, bowling och spelhallar. En pulserande semester med fart och fläkt. Staden har dock en äldre historisk stadskärna och här blandas gammalt med nytt på ett charmigt sätt. På kvällen myllrar det av liv och rörelse på gatorna fyllda med affärer, restauranger och pubar. Utbudet känns oändligt.

Grannorten Riccione

Riccione med sin långa sandstrand kantad av barer, diskotek och restauranger passar kanske den yngre generationen lite bättre. Gågatan är kvällstid en samlingsplats och under sommarhalvåret råder här en livlig stämning. Här finns en hel del bra uteställen och affärer. Även längs Viale Dante hittar du mängder av klädesbutiker mm.

Hit reser många barnfamiljer

Lång fin sandstrand och mysigt litet centrum, Cattolica passar barnfamiljer bra. Trots att staden är livlig sommartid råder här en lugnare stämning än grannorterna. Längs gågatan Viale Dante har du flera trevliga uteserveringar och affärer. Bor du här bör du passa på att besöka Gradara och dess medeltida borg. Ligger ca 20 min med bil från Cattolica.

Många trevliga utflykter

Dessa tre kända orter, som ligger som ett pärlband, omges alla av gröna sköna kullar med små idylliska medeltida städer och borgar. Är du på bilsemester är det bara att passa på. Utflyktsmålen är otaliga. Ta en paus från sol och bad och passa på att besöka historiska Ravenna. Det är en stad fylld med bysantinska monument och fantastiska mosaiker. I Ravenna hittar du även regionens största nöjespark Mirabilandia.

Bra att veta inför din resa Lokal turistskatt tas ut på plats.