Våra resmål » Italien » Adriakusten » Rosolina Marez
Rosolina Mare

Rosolina Mare

Lugn ort med lång sandstrand och total avkoppling.

Sök och boka resa

search

Rosolina Mare

Söder om Venedig ligger en hel rad små lugna och trivsamma badorter som ett pärlband längs kusten. Vi har valt ut en av dem för en härlig och avkopplande semester.

Stranden är en av kustens bästa

Rosolina Mare är en liten ort med en nio kilometer lång och underbar kuststräcka. Den breda, välskötta sandstranden är kantad av skuggande pinjeträd. I centrum finner du ett mindre utbud av restauranger, caféer och affärer. Förutom härliga bad och vattensporter finns här också möjligheter till tennis och ridning.

Fantastiska utflyktsmöjligheter

Känner du för att besöka en av Italiens vackraste städer, så ligger Venedig en knapp halvtimme från Rosolina Mare.

Passa även på att besöka, ”Lilla Venedig”, Chioggia, som ligger endast ett par mil norr om Rosolina Mare. Detta är en helt underbar gammal fiskestad som fortfarande har spår efter etrusker och romare. Här finns vackra hus, romantiska broar över kanalerna, kyrkor och klocktorn. I arkader och längs de små gatorna hittar du caféer, restauranger och affärer. Längre söderut bland böljande kullar ligger San Marino och ute vis kusten den pulserande staden Rimini.

Rolig shopping

Inte långt från Rosolina Mare ligger La Fattoria med ca 100 affärer. Och gillar du att gå på marknader har du flera att välja mellan varje dag i veckan. Vissa i din närhet andra lite längre bort. Ex på måndagar packas det upp på Piazza San Giorgio i Rosolina Mare, tisdagen är de i Rovigo som ligger ett par mil bort för att sedan på kvällen komma till Rosolina Mare mm

Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är det inte fastställt vilka orter som blir berörda

Så tar du dig hit

Med flyg: Vi rekommenderar att du hyr en bil, då det inte är så lätta att ta sig med lokaltrafik till Rosolina Mare från Venedig.

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta