Våra resmål » Italien » Gardasjön
Gardasjön

Gardasjön

Res till Gardasjön - en av Italiens vackraste platser

Sök och boka resa

search

Gardasjön

Detta är en unik plats där naturen varierar dramatiskt från norr till söder. Här kan du tillbringa en behaglig semester. Gardasjön har ett bra läge och passar dig som vill åka på bilsemester, då du har många av landets vackra platser inom lagom avstånd. Hos hos kan du boka både flyg, hotell, boende på hotell eller hyra semesterlägenhet eller semesterhus.

Avkoppling eller aktiv semester

Många som väljer Gardasjön reser hit för att få en variationsrik semester. Ena dagen kan du sitta på ett mysigt fik, på ett livfullt torg. Andra dagar kan du se sjön från ovan. Landskapet lockar nämligen till härlig vandring och trekking.

I norr inramas orter, som Arco, Tignale, Riva del Garda, Limone och Torbole, av de pampiga bergen. Dessa charmiga orter är inte så stora men har ett bra utbud av affärer, trevliga restauranger och barer. På sjöns östra sida ligger det härliga Bardolino. Orten är mest känd för sina viner och här kan du hitta riktiga fynd. Vi har även boende i den omtyckta orten Garda.

Längre söderut blir landskapet flackare och sjön bredare. Här hittar du omtyckta orter som Lazise, Sirmione och Desenzano där du sköna kvällar kan spatsera runt i smala gränder och insupa den genuina charm, som invånarna vårdat genom åren.

Väljer du däremot att resa till sjöns västra sida har vi boende i Salò, Moniga del Garda och Manerba. En lummig och grön del av sjön med historiska centrum och många aktiviteter.

Semester med hårresande nöjen och aktiviteter

Är du på bilsemester eller har valt flyg och hyrbil finns det flera saker du kan hitta på om dagarna. Ett besök på Gardaland är mycket uppskattat av både barn och vuxna. Så är även Canevaworld Resort med Movieland, Aqua Paradis och Medieval Times mm. Här kan hela familjen tillbringa dagen bland olika vattenrutschbanor och vattenshower. På Medieval Times kan du uppleva en stor medeltida show med riddarturnering. Utflyktsmålen är många och Gardasjön är paradiset för dig som gillar vindsurfing, bergsklättring, vandring mm. Möjligheterna att se och göra roliga saker runt hela sjön är obegränsade. Självklara utflyktsmål som vackra Verona, med den kända balkongen där Romeo och Julia suktade efter varandra, romantiska Venedig eller betagande Ledrosjön passar utmärkt som endagsutflykter för dig som vill vidga dina vyer.

Bra att veta inför din resa

Turistskatt,: en lokal turistskatt har infördts. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.

Läs mer

Dölj

Visa karta