Sök och boka resa

search
Cinque Terre med omnejd
» Våra resmål » Italien » Italienska Rivieran » Cinque Terre med omnejd

Cinque Terre med omnejd i Italien

Res till ett av landets vackraste områden - Cinque Terre

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Cinque Terre med omnejd i Italien

Cinque Terre är ett resmål som passar dig som vill åka på bilsemester då här finns mycket att se och uppleva. Dessutom passar det ypperligt att kombinera en sol och badsemester med Cinque Terre. Då får du uppleva två av Liguriens bästa världar.

Cinque Terre består av fem pittoreska små byar; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Det unika landskapet med dramatiska sluttningar mot havet och terrasserade vinodlingar har status som nationalpark och är med på World Monuments Fund lista. I och runt om Cinque Terre ligger många andra charmiga små orter som är värda ett besök. Vi har valt ut några av dessa och du hittar vår hotell i bl a Corniglia, Vezzano Ligure, Corvara, Coregna, Moneglia, Lerici och Sestri Levante, Savona, Rapallo och La Spezia.

Corniglia är en av Cinque Terres pärlor. Känd för sin underbara läge och dramatiska kust. Härifrån kan du med lätthet ta dig runt till de övriga av nationalparkens fem byar.

Vezzano Ligure är en charmig medeltida by som ligger vackert uppe på en höjd. Ut till kusten och La Spezia är det ca 8 km.

Corvara är en liten stad med historia från år 1077. Här bor endast ett femtiotal människor. Härifrån har du en perfekt utgångspunkt till att besöka närliggande platser. Det tar ca 20 min att med bil ta sig till La Spezia och Cinque Terre.

Coregna .Denna lilla by ligger uppe på en höjd utanför den större hamnstaden La Spezia. I La Spezia hittar du många bra affärer, barer och restauranger och du kan även därifrån ta färja och tåg till de olika byarna i Cinque Terre.

Lerici är en mycket omtyckt liten ort som ligger vackert intill vattnet. Här finns en liten småbåtshamn och en fin liten strand samt trevliga barer och restauranger.

Sestri Levante som är en gammal ligurisk stad har ett bedårande läge vid vattnet. Staden ligger på en halvö och är omgiven av ett grönt skönt landskap.

Bocca di Magra har tidigare varit ett fiskarsamhälle med härligt läge intill vattnet och med bergen som tornar upp intill. Härifrån har du ett mycket bra utgångsläge till att upptäcka två av landets vackra regioner. Bocca di Magra tillhör Ligurien men gränsar intill Toscana. Några av Liguriens mest kända och omtyckta platser ligger i närheten, som ex de fem byarna Cinque Terre. Och ett par kilometer uppe på en kulle ligger Ameglia.

För ett större utbud av barer, restauranger och butiker kan du bege dig till La Spezia. Det tar ca 20 min med bil och här har du ett bra utbud av allt du behöver.

La Spezia är en större hamnstad med stort utbud av det mesta. Här finns en hamn varifrån du kan ta båt till bl a Cinque Terre. Staden har dessutom en tågstation där även de små tågen till Cinque Terre utgår ifrån. La Spezia har ett mysigt centrum med bra restauranger, trevliga uteserveringar och mysiga butiker.

Rapallo är en omtyckt turiststad med historiskt centrum, trevliga cafeer och restauranger. Då staden gränsar till kända Santa Margherita in Ligure och ligger nära bla Portofino och Genova kan du härifrån göra många trevliga utflykter.

Santa Margherita in Ligure är en charmig kuststad med historiskt centrum. Här är det lätt att trivas och njuta av semestern. Här finns bra restauranger och uteserveringar. Staden har dessutom strand.

Bra att veta inför din resa Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är inget fastställt vilka orter det gäller