Våra resmål » Italien » Italienska Rivieran » Diano Marinaz
Diano Marina

Diano Marina

Härligt blått hav och intensivt gröna kullar.

Sök och boka resa

search

Diano Marina

Detta är en klassisk liten semesterort som ligger intill vattnet längs den liguriska kusten. Staden är mycket omtyckt av barnfamiljer för sin fina sandstrand och sitt högklassiga badvatten.

Allt du behöver

Centrumet är litet men livligt och du hittar bra affärer, trevliga restauranger och barer. Här hålls även en trevlig marknad en gång i veckan, späckad med kläder, leksaker och andra roliga aktiviteter.

Mycket att se

Bakom staden dyker små gröna kullar upp och tar du dig inåt landet kan du besöka små slumrande bergsbyar. Området lockar även till sköna promenader, cykling mm. Städer som du bör besöka är bl a närliggande Imperia och San Remo. Och för dig som vill ägna en dag till att besöka Frankrike tar det endast 1 timme, att med bil, ta sig till Menton,

Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är inget fastställt

Så tar du dig hit

Med flyg: Från Nice kan du ta dig till Imperia och Diano Marina med kust tåget och vidare till Pietra Ligure med lokaltåg (www.trenitalia.it). Restiden är ca 1,5 till 2 timmar och biljetten kostar ca € 15-18. Hyrbil kan du hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta