Sök och boka resa

search
Amalfikusten
» Våra resmål » Italien » Kampanien med Sorrento och Amalfi » Amalfikusten

Amalfikusten i Italien

Amalfikusten - en semester utöver det vanliga

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Amalfikusten i Italien

Amalfikusten är samlingsnamnet på ett flertal mysiga orter som ligger på den södra delen av halvön, strax söder om Neapel. Denna dramatiska kust är helt betagande och känd världen över för sin skönhet. En semester i området kring Amalfikusten minns man länge.

Det är lätt att förundras inför Amalfikustens otroligt charmiga små byar.

Positano och Amalfi, här klamrar husen sig fast på bergsväggen. Stämningsfulla restauranger ligger inklämda i de smala gränderna och det finns gott om trevliga uteserveringar. Dock lite dyrare än sina grannar. Det är hit du ska resa om du vill uppleva något extra under din semester.

Maiori och Minori, som ligger närmast fastlandet, är båda lite större orter med ett bra utbud av affärer, barer och restauranger. Dessa orter passar barnfamiljer lite bättre då du inte har så stora nivåskillnader och har här bättre möjlighet till bad.

Vietri sul Mare som ligger närmre Salerno är känt för sin keramik. Staden har bra badmöjligheter och under sommarhalvåret hålls här trevliga konserter och andra kulturella evenemang.

Små orter inåtlandet. Vi har fler orter att välja mellan runt detta område. Dessa har du under kategori övernatta längs vägen.

Bra att veta inför din resa Vi kan erbjuda boende på hotell eller i semesterlägenhet längs med Amalfikusten. Turistskatt tas ut på plats.