Sök och boka resa

search
Capri
» Våra resmål » Italien » Kampanien med Sorrento och Amalfi » Capri

Capri i Italien

Sagolikt vackert!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Capri i Italien

Capri är en underbar liten ö med vita klippor, gröna kullar, glittrande blått hav och mysiga stränder. Det är inte konstigt att många kändisar valt att köpa hus just här. Här kan du koppla av och njuta av din semester till fullo. Dessutom tar du dig både snabbt och smidigt hit med båt från Sorrento och Neapel.

Smala gränder och charmiga hus

Ön har två viktiga orter, Capri och Anacapri. Capri är större och livligare och håller generellt högre priser. Capri är även den stad som har flest besökare.

Anacapri, som ligger inåtlandet och uppe i berget ca 1,5 km från havet, är lugnare och mer prisvärt. Här kan du besöka bl a Axel Munthes villa, San Michele. Båda orterna bjuder på smala gränder och pittoreska små torg med barer och mysiga restauranger som serverar utsökt mat.

Härliga utflyktsmål och vackra vyer

Oavsett om du väljer att bo på Capri eller bara besöker ön över dagen rekommenderar vi att du följer med på ett av de många utflyktsmålen, La Grotta Azzurra, de blå grottorna. Du har också tillfälle att bada på några av öns vackraste stränder, som nås endast med båt. Eller göra sköna promenader i ett kuperat landskap.

Exklusiv shopping

På Capri finns det gott om exklusiva affärer som Dolce Gabbana, Luis Vuitton mm. Förutom sitt stora utbud på klädesaffärer finns här också gott om småbutiker med lokala specialiteter.

Du tar dig smidigt runt ön till fots, med lokala minibussar eller taxi .

Att ta sig hit

Till Capri tar du dig smidigt med båt från Neapel eller Sorrento. Tänk på att det inte går att ta bilen med sig över. Från Neapel kan du välja mellan tre olika typer av färjor som går regelbundet. Den snabbaste tar endast 40 min över. De andra tar 50 resp 80 min. Även från Sorrento kan du välja mellan olika rederier och den snabbaste överfarten tar endast 25 min.

Transfer

Vi kan nu erbjuda transfer till utvalda hotell.

Hotell; La Residenza, San Michele, Biancamaria ocg Syrene.

Turistskatt tas ut på plats.