Sök och boka resa

search
Marches historiska städer
» Våra resmål » Italien » Mellersta Italien » Marches historiska städer

Marches historiska städer i Italien

Charmiga städer i vackert landskap.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Marches historiska städer i Italien

Marche

Marche har många trevliga och sevärda städer. Vi har valt att nämna några som vi tycker du bör passa på att besöka.

Ancona är nog mest känt för att vara en gammal hamnstad. Staden grundades av greker redan 387 f kr och har mycket historia att bjuda på. Staden har varit romersk koloni och även blivit invaderar av Goter, Lombarder och Saracener. Här finns bl a flera kyrkor, vacker katedral och museum. Ancona har egen flygplats.

Recanati är en mysig, historisk liten stad som ligger vackert uppe på en kulle. Vyn över landskapet är hänförande. Staden har varit historiskt viktigt inte minst under 1700 och 1800-talet och är den kända poeten Giacomo Leopardis födelsestad. Här finns en del affärer, barer och restauranger. Utflyktsmöjligheterna är många.

Den lilla vallfärdsstaden Loreto är känd för den historiska Basilikan della Santa Casa och ”det heliga huset” inuti Basilikan. Tusentals pilgrimer vandrar årligen till denna otroliga byggnad som sägs komma från Nazaret. Förutom alla fantastiska byggnader och konst som finns i staden ligger den högt upp och har en enastående utsikt över Adriatiska havet.

Macerata. Detta är en av regionens mest historiskt levande städer där Piazza della Libertà är stadens hjärta.

Ascoli Piceno är en stad omgiven av två floder och som är belägen uppe på en platå. Är du intresserad av historia, kyrkor, museum mm då har du kommit rätt. Ta dig till det vackra torget Piazza del Popolo och sätt dig på ett av cafeerna.