Sök och boka resa

search
Terracina-Sperlonga
» Våra resmål » Italien » Mellersta Italien » Terracina-Sperlonga

Terracina-Sperlonga i Italien

Vacker kust och mysiga städer.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Terracina-Sperlonga i Italien

Väljer du en semester söder om den pampiga huvudstaden Rom har du en spännande kustremsa som bjuder på en lång härlig sandstrand varvat med djupa vikar.

Terracina

Med endast 10 mil från Rom har Terracina sedan länge varit ett semesterparadis för många romare och europeer. Terracina är en genuin trivsam småstad med ett stort utbud av barer, kaféer och restauranger, varav några av dem är riktiga gourmetställen. Fisk och skaldjur dominerar menyerna då Terracina fortfarande är en levande fiskestad. Är du road av mat och dryck har du hamnat helt rätt i Terracina!

Detta är också en historisk stad. Katedralen från 1079 är väl värd att besökas, liksom att ta några kliv på den berömda via Appia som härstammar ända från 300-talet. Att till fots ta sig upp på berget Monte San Angelo med Jupitertemplet varifrån man har en storslagen utsikt är något man inte bör missa.

Terracina är kanske mest känt för sin flera kilometer långa, finkorniga strand som inbjuder till en härligt, avslappnad semester. Att strosa längs strandpromenaden är ett nöje för både italienare och turister i alla åldrar; dag- som kvällstid. Stanna till vid en bar för ett glas vin, eller en glass och betrakta folklivet. På stranden kan du bl a hyra båtar och kanoter.

*Sperlonga - en romantisk resa *.

En del av våra hotell och semesterlägenheter ligger i den närliggande orten Sperlonga, ca 10 km utanför Terracina. Denna charmiga lilla stad har en gammal stadskärna med mysiga gränder och vacker kustremsa med sandstrand. Det går tåg från Rom, Termini till station till Fondi Sperlonga. Därifrån kan du välja buss (vit) Piazzoli eller taxi. Mellan Sperlonga och Terracina går det även bussar.

Bada i Cassino Från Cassino, som ligger inåtlandet, har du en bra utgångspunkt .Ca en timme bort ligger Terracina och ut till närmsta strand tar det ca 30 min med bil. Huvudstaden Rom har du en och en halv timme bort och Neapel ca en timme. Staden har allt du behöver som barer, restauranger och butiker, men det är inte därför du kommer hit. Här ligger nämligen en av Italiens största vattenparker på 60 000 kvm.

Många härliga utflykter

Om du på din semester vill kombinera sol och bad med fantastiska utflykter, äta oförglömliga måltider, kanske shoppa i de lockande butikerna och uppleva genuin italiensk atmosfär; ja då ska du åka till hit.

Terracina och Sperlonga ligger inte långt ifrån den pittoreska ön Ponza till vilken du lätt tar en dagstur med båt från stadens hamn, vilken i sig är värd ett besök. Orternas läge gör det dessutom utmärkt att ta sig runt på egen hand och besöka historiska platser, som Rom, Pompeji och Capri. Om du är på bilsemester och vill låta bilen stå kan du smidigt ta tåget som går längs kusten.