Sök och boka resa

search
Piemonte
» Våra resmål » Italien » Norra Italien med sjöarna Maggiore och Como » Piemonte

Piemonte i Italien

En fröjd för själen.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Piemonte i Italien

Piemonte

Detta är en plats för dig som älskar vacker natur, god mat och underbara viner. Vinrankorna är otaliga och det är allmänt känt att Piemonte är en av Italiens mest kända regioner när det gäller vintillverkning. Vi har valt att samla vårt utbud under namnet Piemonte. Detta för att du som kund lättare ska få överblick och hitta vad du letar efter.

Många vackra städer och provinser

Piemonte har många städer som är väl värda ett besök. Turin är en trevlig stad med bra shopping, caféer och restauranger. Är du intresserad av historia och kultur har du kommit rätt. Staden bär spår av den romerska stadsstrukturen d v s rätvinkliga gator. Staden är indelad i 10 stadsdelar som i sin tur är indelade i olika kvarter. Runt om staden ligger vackra kloster och slott. Här finns även ett Egyptiskt museum som är ett av världens viktigaste. Bege dig även dig till Quartiere Romano, Turins äldsta stadsdel som grundades år 28 f kr av kejsar Augustus.

Alessandria är en vacker provins med fin natur och gamla slott. Som de övriga provinserna i Piemonte tillverkas här många fina viner. Acqui Terme är en trevlig och lugn stad med typisk italiensk atmosfär. Här finns gott om affärer, barer och restauranger. Staden är även känd för sina varma källor. I Acqui Terme ligger en regional Enoteca, i huset Palazzo Robellini, där du hittar samtliga viner från Piemonte. Befinner du dig i staden bör du passa på att besöka denna då detta är ett bra tillfälle att smaka och handla hem många riktigt bra viner.

Cuneo, hjärtat av det kända Langheområdet., är en trevlig stad med ett fint historiskt centrum och medeltida portaler. Den antika kyrkan, Madonna del Bosco, är från 1198, det året staden grundades. Staden är känd för sin enorma marknad som hålls på tisdagar. Här hittar du allt från kläder till lokala specialiteter.

Monforte d´Alba är en livlig liten ort rik på historia. Staden ligger i Langheområdet, ca 500 m ö h. Monforte är en av regionens viktigaste kommuner när det gäller produktionen av Barolo. Här finns flera historiska cantinor, vissa pittoreska andra lyxiga.

Dogliani är en medeltida stad uppdelad i två delar. Den ena ligger högre upp och kallas för Castello och den andra ligger på en lägre höjd och kallas il Borgo. Landskapet runt om är rikt på vinfält. Dolcetto di Dogliani är en av stadens mest kända viner.

Asti är nog en regionens mest kända orter. Detta mycket tack vare sina fina viner som bl a Asti Cinzano. I den gamla stadskärnan hittar du historiska kyrkor och byggnader. Här finns gott om affärer, barer och restauranger. Landskapet runt staden är vackert böljande med vinodlingar, små vingårdar och minnesmärken från medeltiden.

Vacker landsbygd

Att semestra i Piemonte är inte bara avkopplande för själen och vackert för ögat utan även en gastronomisk upplevelse. Regionen är världskänd för sina fantastiska viner och sin goda mat. Väljer du att bo inne i staden så passa på att ta en tur ut på landsbygden och besök någon av våra vingårdar. Det böljande landskapet är varierande. Det man odlar mycket är hasselnötsträd och vinrankor. Och den kända nutellan tillverkas av Ferrero som har sitt huvudkontor i Turin.