Våra resmål » Italien » Södra Italien » Brindisi
Brindisi

Brindisi i Italien

En stad med lång historia, härliga stränder och flera sevärdheter för dig att besöka.

Sök och boka resa

search

Brindisi i Italien

Brindisi ligger i Apulien, i södra Italien. Staden har en av landets viktigaste hamnar och härifrån kan du enkelt ta färjan till flera destinationer på andra sidan sundet.

Vackra sand- och klapperstensstränder ligger utspridda längsmed kusten. 20 km från staden finns ett av de mest sevärda naturområdena i regionen: Riserva Statale Torre Guaceto. Här finns en härlig sandstrand, klippformationer och grönskande ängar med ett rikt natur- och djurliv, både marint och på land. Hit kan du åka för att ta en härlig promenad, ligga på stranden, njuta av solen och bada i det tukos klara havet.

Brindisi erövrades år 267 f.Kr av romarna som anlade den första huvudvägen, mellan Rom och Brindisi, som band samman det romerska riket. Tack vare sin historia finns det mycket att se. The Castello Rosso (Red Castle) är ett slott uppkallad av den speciella röda sten som slottet är byggt av och är väl värd att besöka. I Brindisi finns också flera gamla kyrkor, ett av dessa är the Church of San Giovanni al Sepolcro, med dess vackra och dekorativa marmor portal.

I området finns det gott om bra restauranger som serverar utsökta traditionella rätter. Tillverkningen av olivolja har tusenåriga traditioner och även vinproduktionen ligger högt på listan.