Sök och boka resa

search
Neapel
» Våra resmål » Italien » Storstäder » Neapel

Neapel i Italien

Tillbringa din semester i pizzans hemstad

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Neapel i Italien

Neapel är en fantastisk och kanske Italiens mest underskattade stad. Vackra byggnader och myllrande liv är karakteristiskt för denna stad.

Kampanien

Staden, som har en lång historia, grundades redan 600 f. kr av den äldsta grekiska kolonin i Italien. Och här finns många trevliga sevärdheter och museer. Arkitektur, musik och gastronomi är andra saker staden är känd för. Är du sugen på pizza, glöm då inte att prova den traditionella Margheritan, med tomat, mozzarella och basilika. Färgerna som representerar den italienska flaggan, rött, vitt och grönt. I Neapel hittar du gott om bra pizzerior och restauranger. Gillar du fisk och skaldjur så har du här möjlighet att frossa i läckra rätter, soppor mm.

* Världskända utflykter*

De vackra omgivningarna bjuder på många härliga utflyktsmål. Ståtliga Vesuvius och de fantastiska utgrävningarna i Pompeji ligger nära till hands, men om du har tid bör du passa på att besöka någon av de natursköna öarna som Capri, Procida och Ischia. Och när du ändå är i närheten, ta tåget till det populära Sorrento och Amalfikusten. Dramatisk kust och pittoreska orter väntar dig.

Bra att veta inför din resa En lokal turistskatt, har införts. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering ditt hotelle eller semesterlägenhet har. Skatten betalas vid din ankomst eller avresa.