Sök och boka resa

search
Rom
» Våra resmål » Italien » Storstäder » Rom

Rom i Italien

Rom - både en spännande och romantisk resa

Rom i Italien

Rom är utan tvekan en av Europas mest intressantaste städer. Modern, men ändå med en skön antik atmosfär. Alla drömmer vi väl om att någon gång få resa till Rom, till denna eviga stad, där du i varje hörn och under varje gatsten tappar andan inför dess tusenåriga historia. Varför vänta! Hos oss kan du boka flyg och hotell. Du kan välja mellan vårt stora utbud bland centralt belägna hotell och vi kan även erbjuda boende i semesterlägenhet.

Lazio

Att se och uppleva Roms alla sevärdheter på en enda helg är en omöjlighet. För att få den bästa behållningen av staden rekommenderar vi en semester på minst fyra dagar. Vackra kyrkor, antika monument och små piazzor avlöser varandra i en skön blandning. Sevärdheter du inte bör missa är bl a Colosseum, Fontana di Trevi som Anita Ekberg gjorde berömd och Spanska Trappan. Vatikanstaten är ett annat måste och om tid finns bör du besöka dess museer och beskåda Michelangelos otroligt vackra målningar i Sixtinska Kappellet.

Låt även din väg leda till Rom

Spännande är också ruinerna i Forum Romanum och Domus Aurea. Och har du tid över så bege dig ut på Via Appia eller via Antica. Antica, som användes under romartiden, går från centrum ut till katakomberna. Eller varför inte packa en picl-nick korg med bröd, goda ostar och gott vin och hoppa på bussen som tar dig ut till Tivoli och Villa d´Este. Här kan du njuta av stillheten och beundra italiensk arkitektur och trädgårdsdesign.

Rom är staden som har något för alla

På Via Condotti och kvarteren runt Spanska Trappan duggar de lyxiga designerbutikerna tätt. Om du däremot är intresserad av billigare men ändå trendiga kläder och skor ska välja Via del Corso. Efter allt spring kan det kännas skönt med ett stopp på Café El Greco, Roms mest kända café med anor från medeltiden. Leta dig in i de innersta salongerna och njut i lugn och ro kan en vällagad espresso.

Det finns många marknader i Rom. En av de mest populära är Porta Portese, som är öppen varje söndag. Här finns allt mellan himmel och jord, glöm bara inte att pruta ordentligt!

Är du mer intresserad av fotboll än shopping kanske ett besök på Stadio Olimpico livar upp. Du kan även följa matcherna på en av stadens många barer. För fotbollsmatcher är inget som man vill vara utan i Rom, speciellt inte om hemmalaget spelar.

Romersk mat smakar fantastiskt

Om du tycker att god mat är en viktig faktor på din semester behöver du inte vara orolig. Romarna är mycket duktuga kockar som på en genialiskt sätt nyttjar säsongens frukter och skörder.

Området kring det blomstrande torget, Campo dei Fiori, är känt för sina restauranger och trevliga barer. Våga dig in i de smala gränderna och prova någon av de lokala trattoriorna. På Piazza Navona kan du sola dig på uteserveringarna och bara titta på folk. En liten bit från torget ligger Café del Pace, ett trendigt ställe med mysig uteservering. Vill du uppleva ett stycke arbetarhistoria ska du bege dig till Trastevere. Detta gamla kvarter inhyser idag bohemer och konstnärer. Trattorior och Osterior är enklare familjedrivna restauranger där du oftast får mycket mat för pengarna.

Bra att veta inför din resa

En turistskatt tas ut i Rom. Skatten är €3/pers/dag för 1 och 2 stjärniga, € 4/pers/dag för 3 stjärniga, €6/pers/dag för 4 stjärniga och €7/pers/dag för 5 stjärniga hotell. Detta bör ej förväxlas med Sembos klassificering utan baseras på den officiella klassificeringen. Skatten betalas direkt till hotellet, kontant och oftast vid utcheckningen.

För dig som är på bilsemester

I Rom behöver du tillstånd till att köra in i vissa kvarter. Ring ditt hotell och föranmäl din ankomst. Du får då uppge ditt reg.nummer. Denna information för ditt hotell vidare till polisen. Lämna av ditt bagage och parkera vid närmsta garage. Receptionen kan informera dig om vilket garage som passar bäst.

Det är förbjudet att köra in i centrum vardagar mellan kl 06.30-18.30, lördagar kl 14.30-18.30. Söndag fritt. Garagemöjlighet brukar finns mot avgift, fråga i receptionen.

Tågförbindelse från Fiumincini till Stazione Termini finns 2 ggr/tim mellan kl 06.30-23.30 och kostar ca € 9. Flygbuss finns att tillgå nästan dygnet runt. Resan tar ca 45-60 min och kostar ca € 4,50. Shuttlebuss se info om priser på www.airportshuttle.it. Taxi kostar ca € 40-45.