Sök och boka resa

search
Venedig
» Våra resmål » Italien » Storstäder » Venedig

Venedig i Italien

Venedig - en av Europas mest romantiska städer

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Venedig i Italien

Veneto

Överraska någon du tycker om med en romantisk resa och hotell i Venedig. Med Sembo kan du boka flyg och hotell och har en härlig weekend tillsammans. Denna spännande stad står på miljontals pålar. Man kan utan tvivel säga att Venedig är en av Italiens mest mytomspunna städer. Många som reser hit för första gången blir helt betagna i denna charmiga stad. Utan tvekan bidrar Venedigs otaliga broar och de skönsjungande gondoljärerna till den sagolika atmosfären.

Venedig är bilfritt och du tar dig lätt runt till fots bland trånga gränder som mynnar ut i små pittoreska torg. Markusplatsen, med Kampanilen och Dogepalatset är själva hjärtat i Venedig och hör, tillsammans med Suckarnas bro och Rialtobron, till de sevärdheter du måste se.

Vill du däremot uppleva det genuina Venedig ska du söka dig till ett av stadens kvarter som t ex Castello. Här hängs tvätt på linor mellan husen och du kan äta en riktigt god spaghetti för en rimlig peng.

En förtrollande plats

Under dagen myllrar det av liv men kvällstid är Venedig en lugn och mycket romantisk stad. Mysiga osterior och restauranger finns det gott om. Det blir dyrare ju närmre Markusplatsen du befinner dig. Om du söker dig in bland de smala gränderna kan du hitta många prisvärda smultronställen.

Är du sugen på en gondoltur efter middagen, vilket inte är helt fel, så fastställ priset i förväg.

Glaskonst i alla dess former

Om shoppingandan faller på kan du bege dig till Calle Mercerie, som sträcker sig mellan Markusplatsen och Rialto. Även runt Lista di Spagna har du gott om trevliga affärer, barer och restauranger. Annars är det nog mest glas och festivalmasker som åker med hem. Venetianarna är världskända för sin glaskonst och namnen Murano och Burano känner de flesta till.

Viktigt att veta

En turistskatt tas ut i Venedig. Skatten är €5/pers/dag för 5 stjärniga hotell, €4,50/pers/dag för 4 stjärniga hotell, €3,50/pers/dag för 3 stjärniga hotell, €2/pers/dag för 2 stjärniga hotell och €1/pers/dag för B&B och 1 stjärniga hotell. Lägre skatt i lågsäsong. Detta bör ej förväxlas med Sembos klassificering utan baseras på den officiella klassificeringen. Skatten betalas direkt till hotellet, kontant och oftast vid utcheckningen.