Sök och boka resa

search
Arezzo provinsen
» Våra resmål » Italien » Toscana » Arezzo provinsen

Arezzo provinsen i Italien

Medeltida städer i en vacker provins!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Arezzo provinsen i Italien

Arezzo är en av Toscanas provinser. Likt de övriga provinserna i denna vackra region har du här ett grönskande landskap och många medeltida städer och byar. Provinsen gränsar till Florens och Siena provinsen. Men även till regionerna Umbrien, Marche och Emila Romagna.

Arezzo-en historisk stad

Arezzo, som ligger i en dal omgiven av berg, är en charmig stad med många praktfulla byggnader. Hit kommer många som vill besöka freskerna i kyrkan San Francesca. Staden är också känd för sin stora antikvitetsmarknad på Piazza Grande. Här finns trevliga affärer, barer och restauranger.

Underbara Cortona

Uppe på en höjd och med en fantastisk vy över det vackra landskapet ligger denna söta, lilla by. Cortona, som blev uppmärksammad bl a i filmen "Under Toscanas sol" har charmiga gränder och torg. Och känns som en genuin Toscansk by. Här finns en del uteserveringar, restauranger och små butiker.

Mycket att se och göra

Området har mycket historia och Arezzo var en av etruskernas viktigaste tolv städer. Närheten till Umbrien gör att du har många fina utflyktsmöjligheter som Gubbio och Perugia. Du har även nära till vackra Trasimenosjön där du kan svalka dig varma, sköna sommardagar.

Bra att veta Turistskatt,: en lokal turistskatt, infördes i Italien år 2012. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.