Sök och boka resa

search
Florens - Pistoia - Prato provinsen
» Våra resmål » Italien » Toscana » Florens - Pistoia - Prato provinsen

Florens - Pistoia - Prato provinsen i Italien

Tre vackra provinser med mycket kultur.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Florens - Pistoia - Prato provinsen i Italien

Florens, Prato och Pistoia är tre vackra provinser med många sevärdheter. Vi kan erbjuda boende på hotell, i lägenhet och på vingårdar runt om, på landet men även i städer.

Florens är Toscanaregionens ”huvudstad” och en av provinserna. Det är här du hittar mycket kultur och alla de klassiska sevärdheterna. Det känns nästan som om Florens har tagit till sig alla rikedomar och sätter stort värde på att visa upp dem. Domkyrkan är vacker och pompös och Uffizierna ställer ut några av världens mest kända (och dyraste) konstverk. Våra hotell i Florens presenterar vi separat.

I dessa provinser har vi ett flertal olika byar och städer med i vårt utbud. För att nämna några har vi Palazzuolo sul Senio och Dicomano som ligger norr om Florens. Capraia, Limite och Signa ligger västerut och Montespertoli sydväst om staden. Grassine, där du även kan spela golf ligger strax söder om. Vi har även ett stort urval, prisvärda hotell i kurorten Montecatini-Terme.

Det världskända Chiantidistriktet

I Florensprovinsen, där en del av Chiantidistriktet ligger, hittar du i den sydliga delen de typiska toscanska backiga landskapen och i den nordliga delen, både berg och skogar. Förutom otaliga vinrankor har du här många charmiga städer. Greve in Chianti är en av provinsens mest omtyckta. Detta beror bl a på att du har allt du behöver i den lilla staden och att allt är inom lagom avstånd. Dessutom tar du dig snabbt till Florens.

Pistoia - en välbevarad medeltidsstad

Pistoia, även namnet på en av provinserna, ligger vid foten av Apenninerna, endast en halvtimmes resa från Florens. Vackra berg och härliga slätter omger staden. Som i de övriga provinserna finns här en hel del underbara små medeltida städer och byar att besöka. I denna provins ligger den omtyckta orten Montecatini Terme. Denna kurort har ett vackert centrum. Här finns dessutom en golfbana.

Prato - liten provins nära Florens

Prato som är "huvudorten" i provinsen har ett fint gammalt centrum med vackra byggnader. Vårt boende ligger i staden Carmignano som ligger ca 1,5 mil söder om Prato. Florens har du endast ett par mil bort.

'Montecatini Terme* har vi valt att presentera för sig.

Turistskatt tas ut på plats och varierar beroende på ort och region. Turistskatten kan vara upp till 5 euro/person poch dag