Sök och boka resa

search
Pisa-Lucca provinsen
» Våra resmål » Italien » Toscana » Pisa-Lucca provinsen

Pisa-Lucca provinsen i Italien

Mer än bara ett lutande torn.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Pisa-Lucca provinsen i Italien

De två provinserna Pisa och Lucca har förutom ett vackert landskap en kustremsa. Perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med kultur.

Pisa, ett lutande torn och vacker domkyrka

Staden gömmer dock även en hel del andra pärlor. Denna vackra provins är fylld med härliga medeltida byar, stora som små och i flera av dessa kan vi erbjuda trevliga boenden. Lucca var en gång huvudstad i Toscana med stor ekonomisk och politisk makt. Denna behagliga stad bjuder på många vackert restaurerade hus. Här finns allt du behöver i form av affärer och restauranger.

Lucca är en liten juvel

Denna vackra stad har många historiska händelser. Runt om staden har du vallar från 1500- och 1600-talen. Pittoreska torg, promenadstråk och vackra byggnader gör att staden har många återkommande besökare. Här finns även gott om mysiga uteserveringar, vackra trädgårdar mm.

Några av landets äldsta städer

Våra bostäder ligger i och kring de omgivande byarna Palaia, Terriciola, Volterra Pisa, Lucca med flera. Från båda dessa provinser kan du göra många utflykter till Toscanas övriga sevärdheter. En av våra absoluta favoriter är den klassiska staden Volterra, som med sin välbevarade stadsmur, sina eleganta palats och sin makalösa arkitektur är en stad du absolut bör se. Staden är förresten även känd för sin alabasterproduktion. Landskapet är vackert med små gröna kullar och slumriga byar som Calci, Vinic och Buti.

Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är det inte fastställt vilka orter som blir berörda