Sök och boka resa

search
Siena provinsen
» Våra resmål » Italien » Toscana » Siena provinsen

Siena provinsen i Italien

Sienaprovinsen är en helt bedårande plats!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Siena provinsen i Italien

Gröna böljande kullar och gula sädesfält. Denna provins är en av Toscanas mest omtalade. Det är här många fotografier, som presenteras på planscher och vykort, är tagna. En ljuvlig plats på jorden.

* Sienaprovinsen - det "klassiska" Toscana*

Detta är en av de provinser som är, förutom Florens, rikast på sevärdheter. Detta beror dels på de många medeltida städerna (där San Gimignano med sina långa smala torn är den mest spännande) och dels på att en stor del av Chiantidistriktet ligger i denna provins. Här hittar du de berömda vinerna från bl a Montalcino och Montepulciano. Du hittar även viner från ” IL Gallo Nero”(den svarta tuppen) området.

*Siena, en sevärd stad *

Denna medeltida stad är otroligt vacker och trevlig, med sina vackra byggnader och smala gränder. Årets höjdpunkt är hästkapplöpningen ”Il Palio”. Här tävlar de olika stadsdelarna med liv och glädje mot varandra. Staden har gott om mysiga barer, restauranger och shopping. Hotell i Siena presenteras separat.

Flera omtyckta städer

Den vackra medeltida staden Montalcino är mycket uppskattad. Stadens slott, Il Castello di Montalcino, byggdes år 1361 och är än idag nästan helt intakt. Sista helgen i oktober hålls festivalen Sagra del Tordo som följs av en hel dags firande med parader mm. Här tillverkas många goda viner som Brunello di Montalcino, Moscadello di Montalcino och Rosso di Montalcino.

San Gimignano är en historisk stad känt för sina många torn. Staden är rik på historia och kultur och under sommarhalvåret är här gott om turister.

I provinsen finns många andra trevliga orter som Asciano, Poggibonsi, castiglione d´Orcia och San Quirco d´Orcia som är väl värda ett besök.

Kurorten Chianciano Terme presenteras separat. Turistskatt planeras tas ut på plats. Ännu är det inte fastställt vilka orter som blir berörda.