Sök och boka resa

search
Toskanska badorter
» Våra resmål » Italien » Toscana » Toskanska badorter

Toskanska badorter i Italien

Med fötterna i vattnet och kulturen runt hörnet.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Toskanska badorter i Italien

Denna vackra och kanske mest kända region har en mycket charmig kustremsa, ett böljande landskap och en helt underbar ö, Elba. Här kan du kombinera ditt solande och badande med många spännande utflykter.Sembo erbjuder dig ett flertal sköna badorter längs livlig kust.

Forte dei Marmi

Detta är en av kustens mest omtyckta och prestigfyllda kuststad. Detta märks bl a på de vackra villor diplomater och andra kändisar låtits sig bygga. Stranden är lång och bred och här finns ett stort utbud av barer, restauranger, butiker mm. Utflyktsmöjligheterna är många. Pisa, Lucca och Florens för att nämna några. Även Ligurien med nationalparken Cinque Terre, underbara Lerici och Portovenere ligger bakom hörnet.

Viareggio

Denna trevliga badort har rötter ända från 1500-talet. Staden är den största i Versilia området och ligger i provinsen Lucca. Viareggio passar dig som vill ha lite mer puls. Här finns gott om affärer, restauranger, uteserveringar och nattliv. Och har en lång skön sandstrand.

Vada

Detta är en liten ort som livas upp under sommarhalvåret. Utbudet är inte så stort men du hittar allt du behöver inom lagom räckhåll. Och härifrån kan du på ett smidigt sätt upptäcka det omkringliggande landskapet. Vada ligger strax intill Cecina.

Cecina Mare

Cecina är en familjevänlig kuststad med ett trevligt urval restauranger och barer och en långsträckt badstrand. Här hålls även en trevlig marknad en gång i veckan. Från Cecina har du nära till den pittoreska etruskiska staden Volterra. Passa även på att besöka Siena.

Marina di Bibbona

Denna stillsamma och familjevänliga badort har karakteristiska vidsträckta badstränder längs doftande pinjeskog. Orten som är en klassisk sommarort passar familjer bra som vill sola, bada och bara koppla av.

San Vincenzo

Detta är en trevlig ort med en lång och vacker sandstrand, kanske en av kustens bästa. Staden har mer liv och rörelse än ex Vada och Cecina och du har bra utbud av barer, restauranger mm. Som utflyktsmål kan du bl a besöka Elba. Det tar endast 1 timme över med färja från Piombino.För bra shopping kan du antingen bege dig till Siena eller Grosseto, som du har mellan en och en och halvtimmes bilresa. Till charmiga Castiglione della Pescaia tar det ca 50 min med bil.

Porto Santo Stefano

Är en underbar liten stad där husen klättrar längs bergssidan. Runt om har du härliga strandvikar. Här kan du äta gott, speciellt om du älskar fisk och skaldjur, på en stadens restauranger och nujta av utsikten och atmosfären.

Castiglione della Pescaia

Kustens pärla, är en mycket populär ort speciellt bland skandinaver . Här finns en charmig stadskärna, härlig strand och en mysig liten hamn gör orten till ett fint resmål. Cykelväg tar dig ut längs kusten.

Elba

Ön är som en enda stor och inbjudande grön oas. Härliga byar ligger lockande längs kusten eller uppe på en höjd med en härlig utsikt över ön.

Här kan du hitta sandstränder som gömt sig som små guldklimpar mellan klipporna och kristallklart vatten. Elba presenterar vi separat.

Större utbud och fler orter hittar du under Toscana. Samt hus, vingårdar och andra trevliga boendeformer.

Bra att veta Turistskatt,: en lokal turistskatt, infördes i Italien år 2012. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.