Sök och boka resa

search
Vingårdar
» Våra resmål » Italien » Vingårdar » Vingårdar

Vingårdar i Italien

Vingårdar, gröna kullar och mysiga byar.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Vingårdar i Italien

Definition vingård

Vad menas då med vingård. För oss är det ett gammalt lanthus som varsamt restaurerats och byggts om till semesterbostäder, lägenheter eller hotell. Miljön är oftast rustik och läget naturskönt intill vinrankor och olivträd. Gården producerar eget vin och det ska givetvis finnas möjlighet att kunna köpa med sig vin hem. Normalt sätt brukas det även säljas honung, marmelad eller andra hemmagjorda produkter. Vinprovning samt smakprovning av lokala produkter brukar vara vanligt på en vingård. Många av dem har ett fint poolområde, oftast med fantastisk panoramavy över det vackra landskapet. Vad som gäller exakt kan du läsa under varje husbeskrivning.

Mängder av sevärdheter

Kultur och natur går lite hand i hand med denna typ av semesterresmål. Och utflyktsmöjligheterna runt om i Italien och dess regioner är otaliga. I Toscana finns utsatta "vinvägar" som slingrar sig fram genom det böljande landskapet. Mellan Florens och Siena ligger vindistriktet Chianti. Åker du däremot norrut från Florens mot Verona hittar du vindistriktet Valpolicella känt för sina amaroneviner. Förutom otaliga gårdar finns det oftast Enoteker i de större orterna. Bl a i charmiga Greve in Chianti finns det en stor vinkällare med många goda viner i alla prisklasser. Även Piemonte, denna charmiga region med sina vinrankor och hasselnötsträd, har en uppsjö av mysiga byar och vingårdar. Perfekt för dig som vill stanna till ett par nätter på din väg söder- eller norrut.

Att ta sig runt

För att kunna ta sig runt behövs bil. Du kan välja att ta din egen bil hemifrån, vilket är en bra ide´då du kan köpa med dig hem lite gott och blandat. Du kan givetvis även boka flyg och ta dig runt med hyrbil. Sembo hjälper gärna dig med detta.

Turistskatt tas ut på vissa orter! Bra att veta; Uppvärmning finns i de flesta hus men under vår och höst, beroende på väderlek, kan stenhusen upplevas som kalla.