Sök och boka resa

search
Bormio
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Bormio

Bormio i Italien

Skön solig skidåkning i mysig ort.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Bormio i Italien

Den lilla charmiga staden Bormio, som ligger nära Livigno, byggdes av romarna som en spa-ort och är nu numera en mycket populär skidort i Italien. Byn är otroligt mysig med många medeltida hus och ett litet bilfritt centrum.

Utmärkt att kombinera med Livigno

Skidåkningen här är inte för de mest avancerade åkarna men om du gillar att cruisa i röda pister finns här mycket att hämta. Här finns 5 km svart pist, 25 km röd och 20 blå.

Det är även den perfekta orten för kompisgänget eller familjen där alla kanske inte är på samma nivå skidåkningsmässigt. Liftköerna blir aldrig riktigt långa och snösäkerheten är god (snökanoner finns också). Ett liftkort för Bormio täcker också in Santa Caterina och Livigno.

Det går inte att åka skidor mellan orterna men du tar dig enkelt runt med buss eller bil. Livignos skidområde ligger endast 35 km bort. Och till Santa Caterina, där du har 50 km backar) är det 12 km. Till St. Moritz är det heller inte mer än två timmars körning. Är du intresserad av cross country ski har du 10 km spår som startar från Bormio 2000 till Cepina. För dig som vill du åka snowboard finns här en snowpark (Bormio 2000) på ca 150.000 kvm.

Det finns även möjlighet till nattåkning på utvalda ställen.

Inte bara skidåkning

Bormio är lika känt för aktiviteter bortanför skidbackarna, som för den faktiska åkningen. Byns thermalbad är känt och lockar många gäster, framför allt på helgerna. Att koppla av i de gamla romerska baden gör kroppen gott efter en tuff dag på berget. I Bormio finns även möjlighet att åka skridskor

Det finns gott om restauranger som håller riktigt bra prisnivå och serverar det bästa ur det italienska köket och prova gärna de lokala vinerna! Kvällslivet är relativt lugnt i veckorna men lever upp på helgerna och en riktigt bra after ski hittar du varje dag!

Resan dit

Det brukar vara billigare att flyga till Bergamo, men observera att flyg hit ofta kommer fram sent på kvällen. Det planeras direktbussar till Livigno från flygplatsen, läs mer på www.orioaeroporto.it. Vi kan även hjälpa till med hyrbilar från både Bergamo, Milano och Innsbrucks flygplats.