Sök och boka resa

search
Campitello
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Campitello

Campitello i Italien

Campitello är en charmig skidort med stort utbud, allt du behöver för en lyckad semester

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Campitello i Italien

Superski Dolomiti är världens största skidområde med 450 liftar. Området täcker hela 12 dalar med oändliga möjligheter att hitta just den skidåkning som passar dig under din semester. Och Italienarna vet ju verkligen hur man njuter av livet och de italienska Alperna är inget undantag. Centralt i detta område ligger bergsmassivet Sella som bjuder på mycket varierad skidåkning. Vill du ta dig runt hela berget finns turen "Sella Ronda". Det tar visserligen en hel dag men det är det väl värt och speciellt om du låter den innefatta ett stopp (eller många) på några av de mysiga och genuina restaurangerna i backen.

Campitello lever upp vintertid och är en oas för skidälskare och snowboardfantaster. Byn, som består av två delar, en nyare och en äldre med gränder och kullersten, passar dig bra som vill ha en lugn och skön vintersemester. Här finns en del trevliga restauranger och barer som bjuder på skön after-ski i lugnt tempo. Känner du för en mer livlig kväll kan du bege dig till Canazei som ligger endast ett par kilometer bort. I Campitello finns ett modernt sportcenter där du bl a kan spela hockey. Och här finns skidskola samt tre skiduthyrare.

Val di Fassa

Val di Fassa är en härlig dal med små sköna byar och anor från romartiden. Husen är vackert dekorerade med handgjorda snickerier och vackra målningar.

Här gör blandningen av österrikiskt och italienskt varje restaurangbesök till en kulinarisk upplevelse och missa inte att prova något av traktens förträffliga viner.

Skidåkning i ett vackert landskap

Skidåkningen runt Dolomiterna är mycket familjevänlig. Och här finns en stor variation på åkningen med övervägande röda och blåa pister. Är du sugen på att öva carving-teknik i höga hastigheter har du här goda möjligheter. Skidområdet är oändligt och vi kan lova att alla hittar sin favorit i Dolomiterna.

Alpe Luisa har 24 km pist, 4 km svara, 8 km röd och 12 km blå. Tre Valli har 100 km pist, 11 km svart, 46 km röd och 43 km blå. Karersee har 35 km pist, 5 km svart, 14 km röd och 16 km blå. Buffaure.Ciampac har 31,5 km pist, 4,65 km svart, 24,6 km röd och 2,25 km blå.

Nattåkning

Om du någon gång tänkt prova på nattåkning kan du ta dig till Pozza di Fassa och Aloch Ski Stadium. Tre ggr/vecka och med en längd på 1200 m med start från 1 630 m ö h ner mot 1 322 m ö h. Du ska kunna använda ditt dagliga skipass, men hör för säkerhet skull på plats.

Allmänt

Från Campitello (1440 m ö h) lift Col Rodella och från Vigo eller Pozza di Fassa (1390 m ö h) skidområdet Catinaccio. ”Pista del Bosco” är längst (6,5 km) och Pista Ciampac är svårast (3 km).

Resetips

Det passar alldeles utmärkt att köra bil till dessa områden och det kan t o m vara skönt att ha bilen på plats, så för dig som föredrar bilsemester så är detta fullt möjligt .Behöver du hjälp med övernattningar längs vägen så hjälper Sembo även till med detta. Sembo kan också hjälpa till med flyg och hyrbil om detta önskas.