Sök och boka resa

search
Canazei
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Canazei

Canazei i Italien

Canazei en omtyckt skidort i Val di Fassa.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Canazei i Italien

Skidsemster när det är som bäst

Canazei

Canazei är en charmig, omtyckt och prisvärd vinterdestination. Här finns det mesta du behöver som affärer, barer och trevliga restauranger i traditionell "tyroleranda" under din semester. Och Canazei är den by i dalen som har bäst hålligång kvällstid. Men det är framför allt skidåkningen som bidrar till dess popularitet. Här finns åkning för alla!

Alba di Canzei

Alba, som ligger ca 1,5 km utanför Canazei, är lite lugnare än sin grannby. Utbudet är inte så stort, men här finns allt du behöver för en trivsam vistelse. Byn har sitt eget skidsystem och passar barnfamiljer bra. För att smidigt och kostnadsfritt ta dig in till Canazei kan du hoppa på skidbussen.

Val di Fassa

Val di Fassa är en härlig dal med små sköna byar och anor från romartiden. Husen är vackert dekorerade med handgjorda snickerier och vackra målningar.

Här gör blandningen av österrikiskt och italienskt varje restaurangbesök till en kulinarisk upplevelse och missa inte att prova något av traktens förträffliga viner.

Skidåkning i ett vackert landskap

Skidåkningen runt Dolomiterna är mycket familjevänlig. Och här finns en stor variation på åkningen med övervägande röda och blåa pister. Är du sugen på att öva carving-teknik i höga hastigheter under din skidresa har du här goda möjligheter. Skidområdet är oändligt och vi kan lova att alla hittar sin favorit i Dolomiterna.

Alpe Luisa har 24 km pist, 4 km svara, 8 km röd och 12 km blå. Tre Valli har 100 km pist, 11 km svart, 46 km röd och 43 km blå. Karersee har 35 km pist, 5 km svart, 14 km röd och 16 km blå. Buffaure.Ciampac har 31,5 km pist, 4,65 km svart, 24,6 km röd och 2,25 km blå.

Nattåkning

Om du någon gång tänkt prova på nattåkning kan du ta dig till Pozza di Fassa och Aloch Ski Stadium. Tre ggr/vecka och med en längd på 1200 m med start från 1 630 m ö h ner mot 1 322 m ö h. Du ska kunna använda ditt dagliga skipass, men hör för säkerhet skull på plats.

Allmänt

Från Canazei (1460 m ö h) liftsystemen Belvedere-Pordoi, Ciampac och Fedaia-Marmolada.

”Pista del Bosco” är längst (6,5 km) och Pista Ciampac är svårast (3 km).

Resetips

Det passar alldeles utmärkt att köra bil till dessa områden och det kan t o m vara skönt att ha bilen på plats, så för dig som föredrar bilsemester är detta ett bra alternativ. Behöver du hjälp med övernattningar längs vägen så hjälper Sembo även till med detta. Sembo kan också hjälpa till med flyg och hyrbil om detta önskas.