Sök och boka resa

search
Cervinia
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Cervinia

Cervinia i Italien

Semester på snösäker skidort mellan kända alptoppar.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Cervinia i Italien

Cervinia är känt för att alltid ha gott om snö – och det är sant!

På gränsen till Zermatt i Schweiz åker du här skidor i breda och soliga backar. Skaffar du ett liftkort som täcker både Zermatt och Cervinia får du tillgång till ett enormt skidområde. Och du har goda chanser att komma hem med fin bränna.

Kända Matterhorn och Monte Rosa

Cervinia ligger i Aostadalen 2. 050 m ö h och med högsta åkhöjd på ca 3. 500 m ö h. Byn har den bästa snö statistiken i Italien. Här ligger backarna ovanför trädlinjen vilket gör dem öppna och breda, dessutom ligger majoriteten på solsidan. Med skidsystemet i Zermatt kan du njuta av 350 km skidåkning med 93 pistade nedfarter. Ett litet tips är att åka från Plateau Rosa ner till grannbyn Valtourneche, ca 2 mil lång. Här kan du beundra den fina utsikten över Breithorn!

Ännu mer åkning

Vad som är bra med just detta resmål är att åkningen är lagom utmanande eller precis så avancerat som du vill att den ska vara på din semester. Pisterna är perfekt lämpade för att hitta det där perfekta skäret på carvingskidorna. Men här finns även gott om utmaningar för de mer avancerade åkarna. Här bjuds det på bra offpist och möjlighet till park-åkning. Vill du göra något utöver kan du testa helikopterskidåkning eller hyra en guide för en dag och du får en oförglömlig upplevelse. För dig som gillar parker finns här en funpark med half pipes och big jumps. Här finns även något för dig som gillar att åka längdskidor.

Stämningsfullt, gästvänligt och glatt

Cervinia är en semesterfavorit hos många, så väl italienare som skandinaver. Detta mycket tack vare den sköna glada stämning som råder och så klart lokalbefolkningens gästvänlighet.

I Cervinia är ju förstås skidåkningen i fokus men vi får inte glömma att detta är Italien och då är mat och dryck lika viktig. Stanna gärna till på något mysigt ställe och njut av solen, maten och semestern. I Cervinia både äter och dricker du gott. Dessutom har de goda viner från dalen. Här håller man nämligen på det traditionella och genuina. Det finns gott om trevliga restauranger, barer och givetvis bra afterski. När det gäller klädesbutiker så är detta lite sparsamt, men du hittar det mesta du behöver för säsongen. Skidskola samt uthyrning finns givetvis i byn.