Sök och boka resa

search
Courmayeur
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Courmayeur

Courmayeur i Italien

En riktig pärla med skön atmosfär, det du vill ha under en skidresa

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Courmayeur i Italien

Det är inte konstigt att detta är ett älskat alpinresmål. Courmayeur är en charmig stad som har allt du behöver. Bra shopping, trevliga barer och restauranger med riktigt bra mat. Dessutom har du här bra skidåkning, speciellt för dig som älskar off-pist.

God mat och härlig atmosfär under din semester

Courmayeur är en av de mest kända orterna i Aostadalen och ligger vid foten av Mont Blanc. Byn lockar många semestergäster varje år, dels för sitt charmiga centrum, dels för skidområdet som är varierat och förstås närheten till Chamonix. Landskapet kring byn är spektakulärt med 14 bergstoppar över 4000 m. Byn är rik på atmosfär där gamla byggnader ligger vackert längs gågatan Via Roma. Här finns gott om exklusiva butiker och en uppsjö trevliga restauranger. I Courmayeur hittar du även mysiga barer och bra afterski. En bar som är speciellt omtyckt är Café Roma. Här dukas det upp goda smårätter som tilltugg till drickat. Inte helt fel efter en dag i backarna!

Skönt beläget på solsidan

Courmayeur består av två huvudsakliga skidområden och här finns åkning för alla kunskapsnivåer. Plan Checrouit som är i centrum och det största i Val Veny är anpassat för familjer då nedfarterna är breda och välpreparerade. Hit kan du ta dig direkt från centrum. Söker du däremot nya utmaningar rekommenderar vi Vallée Blanche ner till Chamonix som du når via Helbronner (3369 m ö h). Vill du byta skidåkningen utför mot åkning på längden, finns här mycket att hämta och efter en hel dag på skidor kan det vara skönt att ta ett bad i byns fina badhus. Skidskola och skiduthyrning finns givetvis i byn. Och du har gratis skidbuss i ditt liftkort.