Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Courmayeurz
Courmayeur

Courmayeur

En riktig pärla med skön atmosfär, det du vill ha under en skidresa

Sök och boka resa

search

Courmayeur

Det är inte konstigt att detta är ett älskat alpinresmål. Courmayeur är en charmig stad som har allt du behöver. Bra shopping, trevliga barer och restauranger med riktigt bra mat. Dessutom har du här bra skidåkning, speciellt för dig som älskar off-pist.

God mat och härlig atmosfär under din semester

Courmayeur är en av de mest kända orterna i Aostadalen och ligger vid foten av Mont Blanc. Byn lockar många semestergäster varje år, dels för sitt charmiga centrum, dels för skidområdet som är varierat och förstås närheten till Chamonix. Landskapet kring byn är spektakulärt med 14 bergstoppar över 4000 m. Byn är rik på atmosfär där gamla byggnader ligger vackert längs gågatan Via Roma. Här finns gott om exklusiva butiker och en uppsjö trevliga restauranger. I Courmayeur hittar du även mysiga barer och bra afterski. En bar som är speciellt omtyckt är Café Roma. Här dukas det upp goda smårätter som tilltugg till drickat. Inte helt fel efter en dag i backarna!

Skönt beläget på solsidan

Courmayeur består av två huvudsakliga skidområden och här finns åkning för alla kunskapsnivåer. Plan Checrouit som är i centrum och det största i Val Veny är anpassat för familjer då nedfarterna är breda och välpreparerade. Hit kan du ta dig direkt från centrum. Söker du däremot nya utmaningar rekommenderar vi Vallée Blanche ner till Chamonix som du når via Helbronner (3369 m ö h). Vill du byta skidåkningen utför mot åkning på längden, finns här mycket att hämta och efter en hel dag på skidor kan det vara skönt att ta ett bad i byns fina badhus. Skidskola och skiduthyrning finns givetvis i byn. Och du har gratis skidbuss i ditt liftkort.

Så tar du dig hit

Med flyg: Torinos flygplats ligger 15 mil bort, Milanos 21 mil och Bergamos 26 mil bort. Tågstation Pré Saint Didier ligger 5 km bort..

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta