Sök och boka resa

search
La Thuile
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » La Thuile

La Thuile i Italien

Lugn skidort i omtyckta Aostadalen

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

La Thuile i Italien

Detta är en lugn liten skidort med familjevänliga pister. Den som väljer La Thuile, väljer även 150 km välpreparerade pister (77 st) i ett vackert landskap. Med legendariske Monte Bianco på ena sidan och majestätiska Rutor på den andra. Byn ligger 1 450 m ö h och dess lifter,16 st är sammanlänkade med La Rosières 18 st. Skidorten passar barnfamiljer och nybörjare bra, men här finns givetvis en del utmaningar också för den inbitne skidåkaren.

Nyare liftsystem och gott om snö

Den högsta åkhöjden är 2 641 m ö h och orten är känd för att vara snösäkert, bäst dock mellan januari och mars. Liftkortet gäller både för La Thuile och La Rosière vilket innebär att du har mycket skidåkning framför dig! Det går även att köpa ett skidpass som täcker hela Aostadalen med alla dess orter och backar. Kan passa bra för dig som söker större utmaningar bland de Italienska "topparna".

Nytt barnområde för snölek och första alpinsvängarna med rullbandslift, nära övriga liftar.

Diskret utbud i liten ort

La Thuile har inte ett gigantsikt utbud av barer och restauranger, men det går att hitta en del trevliga ställen som serverar goda lokala rätter och lokala viner. Det positiva är att La Thuile är billigare än sin kända grannby Courmayeur.