Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » La Thuilez
La Thuile

La Thuile

Lugn skidort i omtyckta Aostadalen

Sök och boka resa

search

La Thuile

Detta är en lugn liten skidort med familjevänliga pister. Den som väljer La Thuile, väljer även 150 km välpreparerade pister (77 st) i ett vackert landskap. Med legendariske Monte Bianco på ena sidan och majestätiska Rutor på den andra. Byn ligger 1 450 m ö h och dess lifter,16 st är sammanlänkade med La Rosières 18 st. Skidorten passar barnfamiljer och nybörjare bra, men här finns givetvis en del utmaningar också för den inbitne skidåkaren.

Nyare liftsystem och gott om snö

Den högsta åkhöjden är 2 641 m ö h och orten är känd för att vara snösäkert, bäst dock mellan januari och mars. Liftkortet gäller både för La Thuile och La Rosière vilket innebär att du har mycket skidåkning framför dig! Det går även att köpa ett skidpass som täcker hela Aostadalen med alla dess orter och backar. Kan passa bra för dig som söker större utmaningar bland de Italienska "topparna".

Nytt barnområde för snölek och första alpinsvängarna med rullbandslift, nära övriga liftar.

Diskret utbud i liten ort

La Thuile har inte ett gigantsikt utbud av barer och restauranger, men det går att hitta en del trevliga ställen som serverar goda lokala rätter och lokala viner. Det positiva är att La Thuile är billigare än sin kända grannby Courmayeur.

Så tar du dig hit

Med flyg: Torinos flygplats ligger 15 mil bort och Milanos 20 mil bort . Närmsta tågstation Pré Saint Didier, 9 km bort.

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta