Sök och boka resa

search
Passo del Tonale-Ponte di Legno
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Passo del Tonale-Ponte di Legno

Passo del Tonale-Ponte di Legno i Italien

Passo Tonale och Ponte di Legno är två orter som kompletterar varandra och som är förbundna med både skidlift och ett stort nätverk av pister.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Passo del Tonale-Ponte di Legno i Italien

Som namnet antyder är skidorten Passo Tonale belägen i ett bergspass. Här finner du långa, flacka backar på ena sidan av passet. På toppen av berget på andra sidan ligger den stora glaciären där du kan åka skidor 3018 möh från tidig höst till sen vår. Passo Tonale ligger cirka 1883 möh och har mer än 100 km härliga skidbackar. Passo Tonale är en långsträckt by där skidanläggningen, hotell, restauranger, barer och butiker utgör centrum. Utbudet är inte så stort, men för några härliga skiddagar räcker det alldeles utmärkt.

Ponte di Legno är en större by som ligger 5 km från Passo Tonale, längre ned i dalen. Här finns ett hyfsat centrum med flera restauranger, butiker, genuina barer där människor träffas för afterski, skiduthyrning och många hotell. Byn har en bilfri huvudgata som mynnar ut i ett torg. På gångavstånd från centrum finns liftsystemet som tar dig upp till det stora nätverket av pister. Backarna i Ponte di Legno är brantare än i Passo Tonale, och de slingrar sig mellan träden längs bergssidan. Skogen gör att backarna ligger i lä, och det finns möjlighet till kvällsåkning två gånger i veckan.

Många alternativ för både barn och vuxna

I Passo Tonale och Ponte di Legno kan man förutom slalom och snowboard även åka längdskidor, skridsko och simma i den kommunala simhallen. En populär aktivitet är att testa att åka hundspann under semestern. Det finns en skidskola som anpassar undervisningen till kunnandet, och om du söker större utmaningar kan du även hyra en offpist-guide. Om du verkligen vill ägna dig åt skidåkning kan du köpa liftkort som gäller för såväl Passo Tonale som Ponte di Legno och Madonna di Campiglio. Det är mindre än 5 mil mellan Passo Tonale och Madonna di Campiglio.