Sök och boka resa

search
Pozza di Fassa
» Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Pozza di Fassa

Pozza di Fassa i Italien

Pozza di Fassa ligger i hjärtat av Val di Fassa

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Pozza di Fassa i Italien

Skidparadiset med Buffaure och Ciampac som skidområden att välja på är ett perfekt alternativ för dig som vill kombinera mysiga alpbyar med utmärkt skidåkning.

Pozza di FassaEn perfekt belägen liten stad som har nerfarter på 25 km och har en av de längsta nerfarterna på 2050 m som leder rätt ner till staden igen.Pozza omges av fantastiska vyer och har även ett Spacenter om man vill vila benen en dag.

Det är endast ca 1,5 mil till Canzei där du har bra afterski och mer hålligång.

Moena En idealisk skidort som ligger på 1150 meters höjd nära bergsmassivet Gruppo Sella och de fantastiska pisterna i Dolomiterna. Moena är en livlig turistort med ett varierat kvällsliv, här finns pubar,pianobarer och discon och gott om affärer. Det går skidbussar frekvent till det närmsta liftsystemet som är Lusia 1,5 km härifrån, när det är gott om snö kan man åka skidor tillbaka till Moena. Men skidområdet och liftkortet till DolomitiSuperSki är det som lockar hit de flesta skidåkare.

Pera di Fassa Denna lilla by ligger 1 kilometer från Pozza di Fassa. Här finner man Hotell Rizzi som är en historiskt välkänd byggnad med kändisar och prinsar som gäster.Pera är även alpinåkaren Tita Piaz födelseort, han var den första som fick smeknamnet "Djävulen från Dolmiterna" .

Sköna Val di Fassa

Val di Fassa är en härlig dal med små sköna byar och anor från romartiden. Husen är vackert dekorerade med handgjorda snickerier och vackra målningar.

Här gör blandningen av österrikiskt och italienskt varje restaurangbesök till en kulinarisk upplevelse och missa inte att prova något av traktens förträffliga viner.

Skidåkning i ett vackert landskap

Skidåkningen runt Dolomiterna är mycket familjevänlig. Och här finns en stor variation på åkningen med övervägande röda och blåa pister. Är du sugen på att öva carving-teknik i höga hastigheter har du här goda möjligheter. Skidområdet är oändligt och vi kan lova att alla hittar sin favorit i Dolomiterna.

Alpe Luisa har 24 km pist, 4 km svara, 8 km röd och 12 km blå. Tre Valli har 100 km pist, 11 km svart, 46 km röd och 43 km blå. Karersee har 35 km pist, 5 km svart, 14 km röd och 16 km blå. Buffaure.Ciampac har 31,5 km pist, 4,65 km svart, 24,6 km röd och 2,25 km blå.

Nattåkning

Om du någon gång tänkt prova på nattåkning kan du ta dig till Pozza di Fassa och Aloch Ski Stadium. Tre ggr/vecka och med en längd på 1200 m med start från 1 630 m ö h ner mot 1 322 m ö h. Du ska kunna använda ditt dagliga skipass, men hör för säkerhet skull på plats.

Allmänt

Från Campitello (1440 m ö h) lift Col Rodella och från Vigo eller Pozza di Fassa (1390 m ö h) skidområdet Catinaccio. ”Pista del Bosco” är längst (6,5 km) och Pista Ciampac är svårast (3 km).