Våra resmål » Italien » Vinter - Skidsemester i Alperna » Val Gardena
Val Gardena

Val Gardena i Italien

Oförglömlig skidupplevelse i ett liftsystem som passar alla smaker.

Sök och boka resa

search

Val Gardena i Italien

Superski Dolomiti är världens största skidområde. Får vi locka med mer än 1 220 km pister och sammanlagt 460 liftar. Området täcker hela 12 dalar och valmöjligheterna är otaliga. De bästa dalarna är Val Gardena, Val di Fassa och Val di Fiemme.

Val Gardena innefattar tre trevliga orter, Ortisei, Selva Gardena och St. Cristina. Vi har två av dessa i vårt utbud, Val Gardena och St. Cristina. Dess omgivning bjuder på varierande åkning.

St Cristina, som ligger 1 428 m ö h har den mest utmanande och underhållande åkningen i Val Gardena. Du tar dig härifrån enkelt upp och ut i liftsystemet till skidsafarin Sella Ronda. St. Cristina har även stolta traditioner i den alpina världscupen, prova gärna störtloppspisten från toppen av Championi ner till St. Cristina.

Sederna, maten och levnadsstilen är en skön blandning av österrikisk idyll och italienskt gemyt, så njut av känslan av att fira semestern i ”två länder”!

Selva Gardena, som är en viktigt vinterdestination, ligger 1 563 m ö h, vid foten av Sella Massif och är förbunden med Sella Ronda. Den charmiga och vackert belägna staden är välskött och behaglig. Här finns affärer, barer och restauranger och det råder en skön stämning. Liften ligger centralt och i ditt skidpass ingår skidbuss.

Aktiviteter för alla smaker

I området Val Gardena finns mycket att göra. Här finns möjlighet till slädåkning, paragliding, skridskoåkning och längdåkning. Och vill du ta en paus från skidåkandet kan du alltid besöka inomhuspoolen i Ortosei. Skiduthyrare och skidskola finns givetvis i Val Gardena. Bowlinghall och skridskobana finns också.