Sök och boka resa

search
Puerto de Mogan
» Våra resmål » Kanarieöarna » Gran Canaria » Puerto de Mogan

Puerto de Mogan i Kanarieöarna

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Puerto de Mogan i Kanarieöarna

Puerto de Mogán är en liten charmig fiskeby på Gran Canarias sydvästra sida som i de sista åren försiktigt byggts ut och anpassat sig efter turismen. Här har man bevarat det genuina i byn samtidigt som man tillåtit en modern byggnation utan att förstöra det genuina.

Livet kretsar runt den lilla hamnen där färgglada fiskebåtar, lyxbåtar och segelbåtar har sin bas. Hamnområdet med sina små vitkalkade gränder som pryds av bouganvilla och byggnader i kanarisk stil är centrum för orten. Här är det nästa bilfritt och tempot är betydligt lugnare än andra orter på ön. Här finns många trevliga uteserveringar, bra restauranger och fisk & skaldjur är naturligtvis deras specialitet. Barer finns det flera av men i området finns inga diskotek.

Den lilla stranden ligger intill centrum och är långgrund och består av finkornig sand. För den som vill åka på utflykt finns här dagligen båtturer till andra stränder. Puerto Rico och Amadores ligger bara ca 8 km bort och dit tar man sig lätt med lokalbussen.

Varje fredag är det marknad i byn, det är absolut värt ett besök. Här kan man kanske göra semesterns stora fynd bland märkliga saker?

Från och till flygplatsen tar du dig lättast med hyrbil eller förbokad transfer med Sembo.