Sök och boka resa

search
Dubrovnik
» Våra resmål » Kroatien » Dalmatien » Dubrovnik

Dubrovnik i Kroatien

Adriatiska havets obestridliga pärla

Dubrovnik i Kroatien

Härliga, charmiga och stolta Dubrovnik! Få städer i Europa kan erbjuda så bra kombination av historia, kultur, gastronomi och underbara bad som Dubrovnik.

Att se allt som stan har att visa upp tar flera dagar. Men redan en promenad på stadsmuren, en fika på klassiska Gradska Kavarna, nära gamla hamnen, gör att du får en känsla för stadens storhet. Den årliga stora sommarfestivalen (juli-augusti) bjuder på högkvalitativ underhållning i form av teater och klassisk musik på naturliga scener runt om i gamla stan. Naturligtvis finns här mängder av restauranger, barer och caféer – de flesta på parallellgator till huvudgatan Stradun. Shoppar gör du i begränsad omfattning i gamla stan. Frukt- och grönsaksmarkander finns på flera olika platser, den största nära hamnen Gruz. Ett antal nattklubbar finns men det överlägset mest populära kvällsnöjet är att strosa igenom gamla stan och stanna till vid de otaliga barerna och uteserveringarna.

Badar gör du nästan överallt. Många väljer att ta badbåten övver till ön Lokrum. Där finns fina klippor och ett underbart, klart vatten. På halvön Lapad finns klapperstensstränder och längst ut på halvön även fina klippstränder. Den allra tjusigaste stranden finns nedanför Hotel Argentina, ett stenkast från gamla stan och med utsikt över badön Lokrum.

Utanför gamla stan finns hotellen och husen med privata lägenheter till uthyrning. De flesta ligger i viken kring stadsdelen Lapad och lite längre ut på halvön. Här har du fina bad samt ett varierat utbud av lokala restauranger, pizzerior och caféer. In till gamla stan tar du dig med lokalbussen eller till fots. Men vi har också valt ut några riktiga pärlor, underbara förstaklasshotell, på bara ett stenkast fån gamla stan. Vill du bo riktigt bra, titta lite extra på Hotel Argentina och Excelsior.