Sök och boka resa

search
Makarska Rivieran
» Våra resmål » Kroatien » Dalmatien » Makarska Rivieran

Makarska Rivieran i Kroatien

Här väntar en härlig semester på en riviera med förtjusande byar och härliga bad

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Makarska Rivieran i Kroatien

Makarska rivieran kallas kuststräckan på båda sidor om centralorten Makarska. Under din resa här kan du botanisera bland 6 mil av fina klapperstenstränder som bjuder på sköna bad, mysiga byar och en mängd fina utflyktsmål, perfekt som resmål även för dig på bilsemester. I alla byarna längst denna riviera kretsar det mesta semesterlivet kring strandpromenaden och hamnen. Här hittar du de flesta restauranger, cafeér och pubar.

Upptäck rivieran

Det är svindlande vackert. Utflyktsmål som kan försköna din semester är svalkande turer upp på Biokovo, till charmiga Split (ca 6 mil) och naturligtvis till fantastiska Dubrovnik (drygt 20 mil längs kustvägen). Trevliga orter att besöka över dagen är också Makarska samt Omiš med sina mysiga gamla kvarter.

Brela ligger på en sluttning mot havet. Byn är liten, lugn och har ett litet centrum med restauranger, livsmedelsaffär och caféer. Längs strandpromenaden kommer du snabbt till grannbyn Baška voda.

Baška Voda är en liten pärla med finfina stränder och ett stort utbud av restauranger och caféer.

Promajna är en mycket liten ort. Den känns gemytlig och avslappnad både på dagen och på kvällen. Stranden är underbar och långsträckt med flera restauranger direkt vid strandkanten.

Makarska är den stora centralorten på denna riviera. Handen på hjärtat, så stor är den inte. Du promenerar lätt omkring till fots och har aldrig långt till restauranger och bad. Makarska har en mysig gammal stadsdel med hög koncentration av restauranger, barer, cafeér och kvällsliv. Längst strandpromenaden finns också ett brokigt och varierat restaurangutbud. Shoppingen är hygglig och utflykterna varierade. En semester här är väl lämpad för både barnfamiljen och par. Boende i Makarska finns i varierande form och prisklass, dvs. du hittar både hotell, privat boende och semesterlägenheter här.

Strax söder om Makarska ligger trevliga Tucepi med underbar strand och härlig strandpromenad med restauranger, affärer och caféer.

Podgora ligger nästan längst söderut på denna fina riviera. Här kretsar det mesta kring strandpromenaden längs hamnen där du hittar flera bra restauranger och barer.

Gradac avslutar Makarska rivieran. Byn ligger ca 4 mil söderut från Makarska och nästan halvvägs mellan Split och Dubrovnik. Med nya motorvägen, som slutar strax innan Makarska, går bilresan betydligt snabbare än några år tillbaka, bekvämt nog för dig på bilsemester. Gradac är en lugn ort belägen mellan två sammanbundna bukter med fin, nästan vit, klappersten. Stranden är nästan sju kilometer lång och kantas av pinjeträd som skänker behaglig skugga. I byn, längst strandpromenaden, finns fyra, fem restauranger och några kaféer.