Sök och boka resa

search
Ön Brac
» Våra resmål » Kroatien » Dalmatien » Ön Brac

Ön Brac i Kroatien

Semester på dalmatinskt vis

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Ön Brac i Kroatien

Brac är en av de vackraste öarna i den stora dalmatiska skärgården i södra Kroatien, bara en timmes resa med färja från Split. I högsäsong går det upp till 12 avgångar per dag. Brac är ett populärt val för semester, både för barnfamiljer och par.

På denna vackra ö hittar du den s.k. "Orkidékusten" - fast på riktigt! För ön Brac är nämligen inspelningsplatsen för 2014-års spännande Julkalender från SVT. Inspelningarna ägde rum vid några av öns många vackra stränder och mysiga fiskebyar. Vill du resa hit och gå på egen semesterskattjakt och leta semesterguldkorn? Då kan vi rekommendera några av våra noga utvalda semesterboenden i byarna Postira och Bol, som givetvis också har agerat kuliss till "Piratskattens hemlighet".

Brac är en frodig ö med odlingar av druvor, mandariner, kiwi och naturligtvis oliver. Ett av Dalmatiens äldsta vinhus finns på ön och det lokala vinet Bolski Plavac är en höjdare. Det sägs att den vita stenen från Brac har färdats på lång resa. nämligen hela vägen till bygget av Vita huset i Washington D.C. Nog finns här gott om sten alltid – flitigt använd till och med vid taktäckning på ön. Från Vidova Gora, öns högsta punkt (778 möh) med knagglig bilväg till toppen, kan du se både Brac och till grannön Hvar.

Supetar är den största byn på ön Brac. Här finns inga stora, höga hotell, allt verkar harmoniskt och passar in i bilden av en härlig semesterort. Kring den vindskyddade hamnen finns byns centrum med restauranger, kaféer, barer och ett avslappnat kvällsliv. I Supetar har vi trevligt semesterboende att erbjuda, både på charmiga hotell och i familjära semesterlägenheter.

Byn Postira, ca 8 km från Supetar, är ett fynd och ett av våra mest populära resmål på Brac. Många gäster väljer Postira för sin semester, år efter år. På en fast befolkning på ca 1300 människor finns i Postira inte mindre än sju kyrkor av varierande storlek (det är ungefär lika många som antalet restauranger i byn). Dessutom är 12 kroatiska helgon födda här i byn. Här är charmigt, lugnt och mycket pittoreskt. Perfekt för en avslappnad och harmonisk semester.

Bol är näst största byn på ön och välkänd för sin fina strand kallad ”Zlatni rat”, ungefär den gyllene udden. Till stranden Zlatni Rat vallfärdar badlystna från när och fjärran fastän det finns många fler, mycket fina, stränder på ön. Byn är helfin med många restauranger och caféer samt en mondän stämning. I Bol är det lugnt tempo som råder och boende finns i Bol ofta i form av privata hus och lägenheter.

Ön Brac rekommenderar vi även för dig som är på bilsemester. Ön är lättillgänglig och har en variationsrik natur och trevliga små byar och badvikar att upptäcka på en resa runt ön.