Sök och boka resa

search
Ön Hvar
» Våra resmål » Kroatien » Dalmatien » Ön Hvar

Ön Hvar i Kroatien

Om en resa kunde vara för evigt...

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Ön Hvar i Kroatien

...skulle den gärna få göra det på Hvar.

Ön Hvar har fått smeknamnet ”Suncani Hvar” (soliga Hvar) för att här är så solsäkert. Säsongen är lång på Hvar och kanske är det bäst att resa till Hvar i slutet av sommaren, när solen värmer lagom mycket och havet har precis perfekt temperatur.

Ett kännetecken för Hvar är lavendel. I början på juli, när lavendeln blommar, färgas hela ön lila. Är du på bilsemester rekommenderar vi varmt en tur runt ön. De böljande lavendelfälten, de slingrade vägarna och de undangömda badvikarna kommer sätta guldkant på din semester. Ön är också känd för sina välsmakande viner. Tyvärr producerars de i så små mängder att de flesta aldrig lämnar ön. Så, passa på så länge du befinner dig på semester på Hvar.

Hvar stad Huvudorten, som för enkelhetens skull heter detsamma som ön, är en riktig pärla och den populäraste orten på ön. Semesteraktiviteterna kretsar kring det stora storget och kajpromenaden, där några av Europas lyxigaste yachter vanligen finns att beskåda. I gamla stans gränder finner du många charmiga kryp-in i form av trevliga restauranger, trendiga barer och små butiker. I Hvar finns en av Europas äldsta teatrar (ridån går upp regelbundet än idag), den dalmatiska övärldens bästa nattliv och bra bad på småöarna i skärgården utanför. Oavsett om du föredrar bekväma beach clubs eller en liten badklippa för dig själv - finner du på Hvar både och. På Hvar kan du verkligen forma din semester så som du vill ha den.

Stari Grad är öns äldsta stad. Här finns renässanspalats, trånga gränder, brokigt gatuliv - precis som det var förr. I charmiga Jelsa råder ett lugnare tempo men det finns gott om restauranger och caféer. Och så fina bad förstås.