Sök och boka resa

search
Vodice
» Våra resmål » Kroatien » Dalmatien » Vodice

Vodice i Kroatien

Populär och välskött semesterort

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Vodice i Kroatien

Vodice är ett mycket populärt resmål och invånarna anses vara charmanta och öppna människor som är stolta över sin mysiga by.

På fastlandet - nära till både Zadar och Split

Byn har drygt 600 år på nacken och är idag en välkänd turistort med bra infrastruktur och en växande turistström som fört Vodice upp på topp-tio-listan på populära resmål i Kroatien.

I Vodice finns gott om restauranger, dels nere vid den gamla hamnen och ännu fler inne på de smala gatorna upp mot gamla försvarstornet. Caféerna ligger vägg i vägg längs strandpromenaden och klyftigt nog har man förlagt byns diskotek, "Hacienda" till

utkanten av byn. På senare år har Vodices kvälls- och nattliv fått sig ett uppsving. Hit kommer många populära kroatiska artister, dels för att uppträda och dels för att tillbringa sin egen semester.

Gör en utflykt

Omgivningarna bjuder på många trevliga utflykter. Här finns fyra olika cykelstråk av varierande svårighetsgrad. Med bil når man lätt nationalparken Krka med dess fina vattenfall och de gamla städerna Šibenik, Zadar och Split. Strax utanför Vodice börjar arkipelagen Kornati, väl värd en båtuflykt. Med båt kan man även ta sig till Šibenik, en kul resa med två stopp på vägen.