Sök och boka resa

search
Ön Pag
» Våra resmål » Kroatien » Kvarner » Ön Pag

Ön Pag i Kroatien

Solig semster på Kroatiens femte största ö med kanske mest särpräglade natur

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Ön Pag i Kroatien

Pag är en avlång stenig ö med många stränder, små mysiga byar och sin berömda och mycket speciella fårost ”Paški sir”. Till ön kan du resa med färja från fastlandet eller via en bro i öns södra ände.

Kroatiens stenigaste ö?

Den största orten på ön heter Pag och ligger ungefär mitt på ön. Det är en gammal, liten stad med ett fint välbevarat centrum med många restauranger, barer och caféer. Pag ligger i en bukt som kantas av kilometerlånga stränder, flera av dessa med grov sand, grus och klappersten.

Novalja är öns största turistort och ligger drygt två mil norr om staden Pag. Den ligger i en fin bukt på västra sidan av ön och erbjuder det mesta man behöver på sin semester. Här finns ett bra urval av vattensporter, fina stränder och ett utmärkt utbud av restauranger och caféer. Strax utanför byn finns den långa, breda och populära grusstranden Zrce. Flera av stränderna har egna beach-clubs med diskomusik, särskilt populärt bland ungdomar som på sin resa söker tempo & nattliv.

För dig som däremot föredrar ett lugnare tempo, kan vi rekommendera byn Mandre. Det här är en liten by där du hittar ett fåtal restauranger och inga stora hotell. Perfekt om du vill komma nära den lokala befolkningen och ha en lugn, fridfull semester.